Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Életmentő adomány a Budaörsi Mentőállomásnak

Közélet > Budaörs

2015-02-05


Egy több mint 7 milliós, csúcsminőségű Lifepak 15 defibrillátort vett az Országos Mentőszolgálat Alapítvány. A beszerzést 2 millió forinttal a Roche Magyarország Kft. támogatta. A berendezést Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi térségében alkalmazzák majd.

A Civilek Napja alkalmából a Budaörsi Mentőállomás ünnepélyes átadó eseményt szervezett, ahol bemutatták az új készüléket.

A budaörsi mentősök csapata az új defibrillátorral

Magyarországon kórházon kívül évente közel 25 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Ez napi 70 esetet, 20 percenként egy ember elvesztését jelenti. A mentőszolgálat tapasztalatai szerint az emiatt bekövetkező halálozások nagy aránya megelőzhető lenne, ha időben megkezdődhetne az újraélesztés. Azonban a korszerű életmentő készülékek komoly beruházást jelentenek a mentőállomásoknak.

A budaörsi székhelyű Roche és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány egy 7 048 500 forint értékű eszközt adományozott a Budaörsi Mentőállomásnak. A társadalmi összefogás segítségével vásárolt, WHO által ajánlott, csúcsminőségű defibrillátor alkalmas mind csecsemők, mind felnőttek újráélesztésére és az életfunkciók monitorozására egészen a kórházba kerülésükig.

Az ünnepélyes átadón a meghívottak, az állomás munkatársai, a város és a Roche vezetősége megtekintették a mentőállomást és megismerkedhettek a készülék használatával is.

„A 30 fővel dolgozó Budaörsi Mentőállomás két autóval látja el a Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi kistérséget, ezáltal 150-200 ezer ember ellátását biztosítja. Ha már nem előzhetjük meg a váratlan tragédiákat, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy minél korszerűbben felszerelt mentőautók érkezzenek a helyszínre. Ebben nagy szerepe van a jelenlegi adománynak, amiért nagyon hálásak vagyunk a támogatónknak.” - hangsúlyozta Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője.

„Vállalatunk kiemelt fontosságúnak tartja a helyi közösségek támogatását. Elkötelezett mind a betegségek pontos és korszerű diagnosztikai módszerekkel végzett felismerése, mind a betegek gyógyítása és életminőségének javítása mellett. Ezzel a támogatással fontos lépést tettünk a térségben élők egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében, s bízom benne, hogy ezáltal sok ember életét menthetjük meg.”– emelte ki Stuart Knight, a Roche ügyvezetője.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg