Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Alapkőletétel a református óvodaberuházásnál

Közélet > Zsámbék

2021-10-11


zsambek_alapko1.jpgA kormány két fontos célja a gyerekvállalás segítése, a keresztény vallás és kultúra megőrzése - hangoztatta Menczer Tamás  államtitkára október 9-én Zsámbékon, a Csillagvilág református óvoda alapkőletételi ünnepségén. A Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában megvalósuló beruházást 602 millió forinttal támogatja a kormány.zsambek_alapko2.jpg

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy aki igent mond a családra és igent mond a gyermekre, az igent mond az életre és igent mond a jövőre. Kiemelte, a kormány segíteni szeretné, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. Közlése szerint a kormány 2021-ben két és félszer többet fordít a családok támogatására, mint 2010-ben az előző kabinet. Ez 2300 milliárd forintot jelent - tette hozzá -, ami a GDP mintegy 4,5 százaléka. Ez a támogatás Európában is kimagasló - jegyezte meg.

A kormány filozófiája, hogy aki gyermeket vállal, az kevesebbet adózzon, többet tudjon a családjára fordítani - mondta Menczer Tamás, hozzátéve, jelenleg egymillió család részesül családi adókedvezményben. Az otthonteremtési program ugyancsak kiemelten fontos, a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot 160 ezer család veszi igénybe, ami mintegy 500 milliárd forintot jelent, és ezek a családok 83 ezer gyerek világra hozatalára vállalkoztak. Az államtitkár a református egyház országos óvodaprogramjáról elmondta, hogy 66 helyszínen valósul meg óvodafejlesztés, vagy -építés, 200 csoportszoba, ötezer óvodai férőhellyel - ebből háromezer új -, valamint 354 munkahely jön létre.

A 800 négyzetméteres, kétszintes Csillagvilág óvodában három csoportban 75 gyerekről gondoskodnak majd. Az energiahatékony, korszerű építészeti megoldásokat alkalmazó új épületben fejlesztőközpont és 60 négyzetméteres tornaszoba is lesz.

zsambek_alapko1.jpg

MTI/Fotók: Koszticsák Richárd


Vissza