Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átadták az Aldi új hűtőraktárát

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2021-07-07


BernhardHaider_TarjániIstván.jpgA hatmilliárd forintos beruházással 70 új munkahelyet hozott létre az áruházlánc - mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója június 24-én Biatorbágyon.  Elmondta: a vállalat azon dolgozik, hogy minél több magyar termék kerüljön az áruházai polcára, amihez kapacitásbővítésre is szükségük volt. Az új hűtőraktár 8800 m2.A cég országosan a logisztika területén 600 munkavállalót foglalkoztat - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.

ALDI_Biatorbágy_új_hűtőraktár.jpg

Az Aldi közleményében arról is tájékoztatott, hogy az új ingatlannal megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása, ami 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék kínálatot tesz elérhetővé az Aldi magyarországi üzleteiben. A vállalat az idén mintegy négy százalékkal bővíti termékkínálatát, több mint 70 különböző tejtermékkel, felvágottal, hűtött kényelmi termékkel, hústermékekkel, pékáruval és zöldséggel, illetve gyümölccsel, a termékek fele magyar beszállítóktól érkezik. Az üzletekben a hűtőpultok bővítésére és a pékségek bútorainak modernizálására mintegy 4 milliárd forintot fordítanak, hogy a szélesebb kínálatnak is elegendő helyet tudjanak biztosítani. A kereskedelem területén ebben az évben újabb 100 munkahelyet hoznak létre.

Az Aldi a magyar piacon 2008 óta van jelen, ma 148 üzlettel. Tavaly a cég adózott eredménye 11,5 milliárd forint volt a 2019. évi 7,3 milliárd forint után.

BernhardHaider_TarjániIstván.jpg

Bernard haider igazgató és Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere

 

(MTI)


Vissza