Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Blokkolja a baloldal a balatoni kerékpárút építését Biatorbágyon

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2020-10-26


A baloldal szeret kerékpárutakat létrehozni, de ha a kormány finanszírozásában létesülne egy, azt blokkolja. Biatorbágyon most torpedóznak meg egy már 2013 óta tervezett és 2018 őszén az önkormányzat által is elfogadott beruházást. A kivitelező leállt, népszavazásra várnak - írja a Magyar Nemzet hétvégi száma. Október 22-én tartottak lakossági fórumot.A főút melletti ingatlanok tulajdonosai attól tartanak, hogy azon az oldalon, ahol a kerékpársáv létesül, a ki- és beálláskor az autók veszélyeztetik majd a kerékpárosokat.

Tarjáni István polgármester szerint ha a helyi népszavazás a kijelölt nyomvonal ellen dönt, akkor a balatoni kerékpárút csak Budapesttől Biatorbágyig, illetve Biatorbágytól tovább tud megvalósulni. Az utat használó kerékpárosoknak azonban így is át kell menniük a városon, nagy valószínűséggel a főúton. Tehát a helyzet csak rosszabb lesz, hiszen a biciklisek nem védett útvonalon haladnak majd.

– Az egész kezdeményezést az teszi furcsává, hogy az országos politikából ismert személyiségek is bekapcsolódtak – mondta Tarjáni István. – Szél Bernadett, Keller László igyekszik megmondani föntről, hogy miként legyen Biatorbágyon. Vagyis már megint nem szakmai kérdésekről beszélgetünk, hanem politizálunk.

A Magyar Nemzet cikke IDE KATTINTVA olvasható.

Az október 22-i lakossági fórum felvétele

Kapcsolódó cikkünk: Épül a Budapest-Balaton kerékpárút - 2020-09-25


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg