Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Együtt ültetnek fákat

Életmód > Budaörs

2021-11-05


Az AM és az ITM önkéntesei ültettek fákat október 30-án Budaörsön, a Pilisi Parkerdő területén. Sajtótájékoztatón Zambó Péter, az AM erdőkért felelős államtitkára elmondta, hogy a két tárca már harmadszor szervez ilyen akciót, jelképezve erdősítés, a klímavédelem közös képviseletét. Arra biztatott mindenkit, hogy vegyen részt a kormány októberben indított Zöld konzultációjában, s mondjon véleményt az erdő-telepítésekről, a hulladékgyűjtés helyzetéről.Utalt arra is, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Agrárminisztérium (AM) munkájának közös eredményeként indult el az újszülöttek erdeje program, amelynek révén 2030-ig minden újszülött gyermek után 10 darab facsemetét ültetnek. Eddig 670 hektáron ültettek fákat e program keretében. Az államtitkár szerint kétmillió hektár erdőre van szüksége Magyarországnak a klímavédelmi rendszere tartópilléreként, egyúttal ugyanannyi energiát kell fordítania a meglévő erdők fenntartására, minőségük javítására, mint az újak telepítésére.

bors_parkerdo_1_MTIMonusMarton.jpg

A kormány 2030-ra a 27 százalékos erdősítési arányt kíván elérni - fűzte hozzá Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. Kiemelte: fontos beszélni a klímavédelemről, hiszen a szemléletformálás, hogy mindenki tegyen legalább egy keveset a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében, kiemelt feladat. Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás hatásainak ellensúlyozására egyszerre van szükség a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, az adaptációt, vagyis a folyamathoz történő alkalmazkodást és a szemléletformálást szolgáló intézkedésekre.

bors_parkerdo_2_MTIMonusMarton.jpg
Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár, Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, valamint az energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár és Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke fát ültet az Agrárminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendezvényén Budaörs közelében 2021. október 30-án. MTI/Mónus Márton


Vissza