Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Falfestmény ötezer négyzetméteren

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2021-12-29


biatorbagy_falfestmeny.jpgBiatorbágyon készült el az ország és Közép-Európa legnagyobb falfestménye 4880 m2-en, amely a CTP Management Hungary Kft. biatorbágyi logisztikai központját díszíti. A nemzetközi pályázatra öt országból 199 terv érkezett. Közülük a magyarországi Dobos Viktor grafikáját választotta a szakmai zsűri, melyben a biatorbágyi önkormányzat főépítésze, Rumi Imre is részt vett.A CTP 2017-ben Csehországban indította útjára Art Wall elnevezésű kezdeményezését. A nemzetközi verseny során egy Humpolec városában található CTP ingatlan falfelületének díszítése volt a cél, amelyet később egy Prágában, majd egy Plzeň városában található alkotás, és most a biatorbágyi logisztikai központ falfestése követett.

biatorbagy_falfestmeny.jpg

„A CTP elkötelezett a kreativitás, a vizualitás és a párbeszéd iránt. A BIA6 épületünk homlokzatán teret szerettünk volna adni a kreatív alkotóknak, hogy látványosan kifejezhessék önmagukat. Nagyon örülünk neki, hogy most Magyarországon, Biatorbágyon is megvalósulhatott  az Art Wall kezdeményezés, még ha a COVID miatt kis csúszással is. A CTP magyarországi otthona Biatorbágy, itt van a legnagyobb parkunk. A magyar piacra lépésünk óta a kapcsolat a várossal nagyon jó ezért mi is szerettünk volna valamit visszaadni a városnak ami kreatív, ami illeszkedik a városképbe, és amire közösen büszkék lehetünk.” – nyilatkozta Huszlicska Dávid, a CTP magyarországi vezetője.

Magyarországon a pályázat lebonyolításában az ARC segítette a CTP-t, a kivitelezésben pedig a CTP ART CREW volt a partnere.

„Ez a 14 fős alkotó csapat, amely a projekten dolgozott, az ország legjobb szakembereiből állt össze, a stáb megközelítőleg 2 hónapon át, 5476 munkaórán keresztül dolgozott a monumentális méretű falfestményen, amelyhez 29 színt, 733 liter festéket, valamint 25.130 méternyi maszkolószalagot használtunk fel, de elfogyasztottunk 1344 pohár kávét is” -mondta el Flór Péter, a CTP ART CREW projekt vezetője.

"Többször szerveztünk cégeknek, márkáknak kommunikációs kampányként kreatív pályázatokat és kapcsolódó eseményeket, de hasonló megbízásunk még nem volt. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország legnagyobb falfestmény tervező pályázatát sokéves tapasztalatainkra építve az ARC valósította meg a CTP-vel együttműködve." – egészítette ki Bakos Gábor az ARC Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A projekt megvalósulásáról készült kisfilm és fotók itt tölthetőek le:   
https://drive.google.com/drive/folders/197XmqO6PJgYl3B1q6AE623PwRiG0GGlJ?usp=sharing
(A fotókat készítette: Farkas András)


CTP
 
A CTP Európa 5 legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjének egyike, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztője. 9 országban rendelkezik érdekeltséggel, és több mint 7,1 millió négyzetméter alapterületű logisztikai ingatlant üzemeltet. A vállalat által kezelt ingatlanportfólió mérete 2023 végéig várhatóan eléri a 10 millió négyzetmétert. A teljes mértékben BREEAM-tanúsított portfólióval rendelkező vállalat méltán tudhatja magáénak a régió legfenntarthatóbb fejlesztője címet, és 2021-ben elérte a karbonsemleges működést. Az amsztedami Euronext értéktőzsdén 2021 márciusának végén végrehajtott IPO-t követően a cikk írásakor a vállalat piaci tőkeértéke 7.4 milliárd Euró.


Vissza