Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Június 2-3. A Magyar Régészet Napja és Éjszakája - ingyenes családi programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Programajánló

2023-05-02
2023. június 2-3.
A Magyar Régészet Napja és Éjszakája
Ingyenes családi programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Az idei Magyar Régészet Napját június 2–3-án rendezzük meg, azzal az újdonsággal, hogy az idén már fesztivál jellegű rendezvény központi helyszíne a Magyar Nemzeti Múzeum épülete lesz. Ebben az évben a kétnapos program témája az „Istenek, ideák, hősök”.

A résztvevők megtudhatják, kik voltak a letűnt korok kiemelkedő alakjai, akik példaként szolgáltak a közösség tagjai számára, milyen ideák és eszmék hatották át az egykor élt emberek gondolkodását, milyen volt az istenképük, és mi mindenért fohászkodtak hozzájuk.

A Magyar Régészet Napja kiegészítő rendezvénye lesz a Régészet Éjszakája, amelyen hasonló kérdésekre kapnak majd választ a látogatók, de ez a felnőtt közönségnek szól majd.

A rendezvény első napján már délelőtt 10 órakor elkezdődnek a programok. A szervezőink a nap folyamán többek között látványfőzéssel, viseletbemutatóval, Múzeumi ebédszünettel egybekötött tárlatvezetésekkel, óriástársasjátékkal és kézműves vásárral is várják az érdeklődőket. Napközben a Pénzügyőr Zenekar, este pedig Palya Bea, valamint a Juríj zenekar ad koncertet. A gyerekek a Régészhomokozó Kincskereső kalandban vagy múzeumpedagógia foglalkozásokban (Alkotóprogramok gyerekeknek, Leletsimogató, Középkori kalandozások) vehetnek részt. Lesz filmvetítés a Díszteremben, a kifejezetten felnőtteknek szóló programok (Lassányi Gábor Szex és Róma, valamint Ligeti Dániel: Igaz, hogy lakik benned valaki? - Démonűzés az ókori Mezopotámiában című előadása) pedig 18 órakor kezdődnek a Lapidáriumban.

A szombati nap hasonló tematikával zajlik, a programok 17 óra magasságában érnek véget.
A programok egy része regisztrációhoz kötött, amely a honlapunkon (mnm.hu), a rendezvény programleírásában érhető el.


Vissza