Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kizárólagos parkolás, májustól

Közélet > Pest megye

2023-03-08


„A főváros nagy részét érintő problémára mutatott rá a rezidens parkolásról szóló előterjesztésünk, amelyet a II. kerület polgármesterével, Őrsi Gergellyel közösen nyújtottunk be a fővárosnak” – nyilatkozta a Fővárosi Közgyűlés február 22-i ülése után Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere. „Bár a javaslatunkat ma nem fogadták el, a főpolgármester megígérte, hogy ebben a két kerületben május után kísérleti jelleggel bevezethetjük a kizárólagos parkolást.”Pokorni Zoltán emlékeztetett rá, hogy a kerület vezetése már hosszabb ideje dolgozik a hegyvidéki lakosoknak fenntartott kizárólagos parkolóhelyek biztosításáért. Úgy fogalmazott, a probléma megoldása egyre sürgetőbb, a cél, hogy a zónahatáron lévő ingyenes parkolóhelyeket ne vegyék el a helyi lakosoktól a más kerületekből, agglomerációból érkezők.

– Az eltelt közel másfél évben folyamatosan egyeztettünk a Főváros hivatalának illetékeseivel – hangsúlyozta a polgármester –, ennek során mindig keletkezett egy-egy újabb probléma, de ezeket mind sikerült megoldanunk. Ennek eredményeként a II. kerületi polgármesterrel közösen nyújtottunk be javaslatot a Közgyűlésnek, amelyhez ma több budai és pesti kerület is csatlakozni szeretett volna. A főváros vezetése azonban láthatóan megtorpant. Hiába érveltünk Őrsi Gergely polgármester úrral, hogy a mai ülésen is felvetett problémákat már több körben egyeztettük a hivatal illetékeseivel, a főpolgármester újabb egyeztetéseket tart szükségesnek.

Pokorni Zoltán bízik azonban abban, hogy az ígéretnek megfelelően valóban bevezethető lesz a hegyvidékiek kizárólagos parkolását a kerület parkolási zónahatárainál.

forrás: Hegyvidéki önkormányzat


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg