Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Lezárult a szolgáltató közigazgatási modell bevezetése

Közélet > Pest megye

2021-05-26


A Pest Megyei Kormányhivatal vezetette konzorcium 2,582 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Programban az adminisztratív terhek csökkentésére, az államigazgatás szervzetrendszerének stratégiai egyszerűsítésére, hatékonyságára, a párhuzamos feladatellátás megszüntetésére, az ügyintézés átfutási idejének és költségének csökkentésére.A fejlesztés eredménye a központi hivatalok és a költségvetési szervként működő minisztériumi háttérintézmények feladatainak, szervezetének, működésének és költségvetésének felülvizsgálata. A járási (fővárosi kerületi) hivatalok hatásköreinek megerősítésével hatékonyabb államigazgatási szervezeti működés jött létre és megvalósult az egységesen magas színvonalú, az állampolgárokhoz minél közelebbi területi szinten történő ügyintézés.

A projekt részeként létrejött a továbbfejlesztett állami és önkormányzati közfeladat-kataszter (https://kfk.pest.gov.hu/kozfeladat), - mely a közigazgatásban dolgozók és az ügyfelek számára is nyilvános, naprakész és hiteles katalógus, - ami az államigazgatást feladat- és hatáskör alapján rendszerezi. A fejlesztés összefüggéseiben, rendszerszinten képes felvázolni a rendelkezésre álló adatokat, hozzájárulva ezzel a belső folyamatok hosszú távú tervezéséhez, valamint a közigazgatás döntéstámogatási folyamatainak javításához.

Országos szinten bevezetésre került a Szolgáltató Kormányhivatali Modell, amelynek célja a szervezeti struktúra reformja. Ez komplex belső folyamat- és szervezetfejlesztések útján valósult meg, ami lehetővé tette a fővárosi és megyei kormányhivatalok szolgáltató szemléletének fejlesztését, valamint a közigazgatási bürokrácia- és adminisztratív tehercsökkentését az állampolgárok, vállalkozások, önkormányzatok és más érintett szereplők számára.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
A projekt megvalósításának határideje 2021.03.29.

forrás: Pest Megyei Kormányhivatal


Vissza