Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Még tíz napig lehet pályázni

Közélet > Pest megye

2022-01-05


Tavaly év végén ismét meghirdette „Álomút” című országos rajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. A nyertes rajzok az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát díszítik majd egy évig, a legjobbak pedig készítői osztálykirándulást is nyerhetnek a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. A szervezők január 15-ig, elektronikus formában várják az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódó rajzokat.A pályázatra öt kategóriában lehet nevezni, kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők:
• 1-2. osztály
• 3-4. osztály
• 5-6. osztály
• 7-8. osztály
• gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

A legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhetnek a pályázók. A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól napjainkig, továbbá a kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát is és részt vehetnek egy izgalmas várostörténeti sétán és kalandozáson a János Vitéz Látogatóközpontban. Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 150 darab 10.000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Nevezni még 10 napig, kizárólag elektronikusan, az alkotásról készített fotó feltöltésével lehet a társaság honlapján, 2022. január 15-ig. A nevezés részletei és a pályázat letölthető plakátja ezen a linken érhetőek el: https://kozut.hu/alomut-gyermekrajzpalyazat-2021-2022/  

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat@kozut.hu e-mail címen lehet.

forrás: Magyar Közút


Vissza