Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megelőzhetők az inghatlanos csalások

Közélet > Pest megye

2021-05-31


Ne dőljön be olyan kínálatnak, amelyben pénzügyi helyzetük megoldására például lakáscserét kínálnak. Fenntartással fogadja azt az előnyösnek tűnő ajánlatot is, amelyben önzetlenül ígérik, hogy kifestik, átalakítják a lakást, a munka idejére pedig ingyen vagy nagyon előnyös feltételekkel egy szükséglakást ajánlanak fel. A „kecsegtető” ajánlatokat fogadja mindig fenntartással!Ennek érdekében fogadja meg tíz tanácsunkat:

1. Ne dőljön be olyan kínálatnak, amelyben pénzügyi helyzetük megoldására például lakáscserét kínálnak!
2. Fenntartással fogadja azt az előnyösnek tűnő ajánlatot is, amelyben önzetlenül ígérik, hogy kifestik, átalakítják a lakást, a munka idejére pedig ingyen vagy nagyon előnyös feltételekkel egy szükséglakást ajánlanak fel!
3. Saját megnyugtatására kérjen a felújítási munkát elvállalótól több referenciát, amelyet érdemes leellenőriztetni!
4. Nézzen, vagy nézessen utána a megvásárlandó ingatlannak az illetékes hatóságnál (pl. önkormányzat, végrehajtó, stb.) illetve évente két alkalommal a Földhivatal nyilvántartásából ingyen is lekérheti a tulajdoni lap másolatot, valamint érdeklődjön a „leendő” szomszédoknál!
5. Minden esetben beszélje meg családtagjaival az ingatlanát érintő jogügyleteket, a szerződéseket aláírás előtt mutassa meg nekik!
6. Lakásvásárláshoz, cseréhez szükséges szerződések aláírása előtt az abban foglaltakat figyelmesen olvassa el, nézesse meg hozzáértő személlyel (pl.: ügyvéd)!
7. Szerződéskötésre, pénz átadás-átvételre lehetőleg saját ügyvéddel, de legalább két tanúval érkezzen, akik aláírásukkal is hitelesítsék az iratokat!
8. Amennyiben megoldható, ajánlott a pénzforgalmat átutalással bonyolítani.
9. Jól gondolja meg, hogy milyen jogügyletben vállal kezességet! Döntése előtt tájékozódjon, kérje ki hozzáértő személyek véleményét is! Biztosítékként ajánlott az ügyletbe szakértőt (pl.: saját ügyvéd) bevonni!
10. A „kecsegtető” ajánlatokat fogadja fenntartással! Tájékozódjon, informálódjon, hogy megelőzhesse a bajt!

police.hu


Vissza