Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szeptember 21. KesziBorKult Kamocsay Ákos JR borkóstoló Budakeszin

Programajánló

2023-08-21
2023. szeptember 21. csütörtök 19 óra
KesziBorKult Kamocsay Ákos JR borkóstoló

A KesziKult, a DiVino és a Rathauskeller új sorozatának szezonnyitó estjén közreműködik Sárik Péter, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zongoraművésze és vendége, Berki Tamás, Máté Péter-díjas zenész, énekes.

Borait kínálja Ifjabb Kamocsay Ákos, aki a rendezvénysorozat házigazdája is egyben.

„A Móri Borvidék az én otthonom. Itt születtem, itt nőttem fel. Hiszek a borvidék kivételes adottságaiban, a móri borok erejében és elképzelni sem tudnék szebb hivatást, mint a borászkodás. 2005-ben saját borászatot alapítottam Móron, ahol kialakítottam a saját borkészítési stílusomat, első sorban fahordóban érlelt, nagy testű fehérborokat készítettem és egy vízióm lett, nagy borokat alkotni. Kezdetben számos szőlőfajtát kipróbáltam, majd néhány év után, leszűkítettem a fajta választékot, megpróbálok a számomra legizgalmasabb fajtákra fókuszálni és ezen boroknak több arcát megmutatni. A saját borok készítése mellett több borászatnak dolgozom tanácsadó borászként, Somlón, Pannonhalmán és a Balatonnál.” Kamocsay Ákos

Helyszín: Rathauskeller, 2092 Budakeszi, Fő u. 177.

Borsor:

Fehérvári Birtok Brut Nature Furmint pezsgő
Üde illatában megjelenik a tradicionális pezsgőkre jellemző pirított kenyérhéjas jelleg, amit a Furmint citrusos, nyári almás jegyei tesznek egésszé.

2. Fehérvári Birtok Brut Reserve pezsgő
Komplex illatában a lédús őszibarack, a körte és a citrusok egyszerre jelennek meg, háttérben toastos, érlelt aromákkal.

3. Móri Ezerjó 2020
Testes Ezerjó, tele érett gyümölccsel, komplexitással. Finom, elegáns fahordó, valamint ásványok és túlérett jegyek utóízben.

4. Móri Chardonnay 2021
Gazdag és érett, tipikus Chardonnay trópusi gyümölcsökkel, krémességgel és hordós aromákkal. Háttérben finom mineralitás, és hosszú, gyümölcsös utóíz.

5. Móri Rajnai Rizling 2016
Friss, gyümölcsös, mégis gazdag Rajnai Rizling. A határozott savak a kis maradék cukrot jól ellensúlyozzák.

6. Anna 2016 (Ezerjó – Chardonnay)
Ezerjó és Chardonnay házasítása. Testes, erőteljes, különleges bor érett gyümölcsökkel, mineralitással, hatalmas komplexitással.

Belépő: 14.500Ft/fő, amely tartalmazza a hatféle borkóstolót, borkorcsolyát és a kulturális program részvételi díját.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/keszi-bor-kult-152246

Erkel Ferenc Művelődési Központ
2092 Budakeszi, Fő u. 108.
+36-22-260-0745
www.keszikult.hu


Vissza