Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új épületet kapott az óvoda

Közélet > Zsámbék

2023-09-05


zsambek_refovoda_CsehAgnes_vez.jpgA közösség nem megköt, hanem megtart, és a közösségeket őrizni kell - mondta Menczer Tamás a zsámbéki Csillagvilág református óvoda új épületének megnyitóján szeptember 3-án. A nemzeti, kulturális, vallási, családi közösségeket nem szétrombolni, hanem megőrizni és támogatni kell, mert a közösség erős, és benne az egyén is erősebb és boldogabb.Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki egyben a térség választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is, úgy fogalmazott, nagy zaj van a világban, ezért fontos, hogy világosak legyenek azok az alapértékek, fundamentumok, sarokkövek, amelyekhez az életet kötni lehet, és ez a zsámbéki református óvoda értéket ad át.

zsambek_refovoda_belso2.jpgMenczer Tamás emlékeztetett: a Magyarországi Református Egyház és a kormány közötti együttműködés keretében a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramját a kormány összesen 40 milliárd forinttal támogatja, ami 51 településen 71 fejlesztést tartalmaz és 3200 új óvodai férőhelyet jelent. A zsámbéki református óvoda valamivel több, mint 766 millió forintból épülhetett meg. A  kormány stratégiai célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek, és azt kívánja segíteni, hogy lehetőség szerint anyagi akadálya a gyermekvállalásának ne legyen. 2010-ben a termékenységi ráta 1,2 volt, most ez a szám 1,5, "de még mindig messze vagyunk a kettőtől, így a kormánynak továbbra is stratégiai célja a családok támogatása". A következő év költségvetésében 3300 milliárd forintot különítettek el a családok támogatására, "ez három és félszer több, mint amekkora ez az összeg 2010-ben volt" - tette hozzá. (MTI)

zsambek_refovoda_szalagvagas.jpg

Banu László, Incze Zsolt főgondnok, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Horgas Zsolt alpolgármester és Matyó Lajos lelkipásztor átvágja a nemzeti színű szalagot a Csillagvilág református óvoda új épületének átadásán Zsámbékon 2023. szeptember 3-án. MTI/Lakatos Péter

Kezdőkép: Cseh Ágnes óvodavezető az átadáson szeptember 3-án. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)


Vissza