Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Zsámbék és Biatorbágy a református óvodaprogramban

Közélet > Zsámbék,Biatorbágy

2021-08-27


refovodaprogram.jpgA Magyarországi Református Egyház 2018-ban a Bethlen Gábor Alapkezelő közreműködésével 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a magyar kormánytól az Országos Óvodaprogramjára, amelynek keretében Budapest több kerületében és országszerte 66 óvodát építenek, vagy újítanak fel.A református egyház fenntartásába kerülő óvodákban a mostani, 7100 férőhelyen felül 3048-cal több gyereket fogadhatnak majd és 354 új munkahely jön létre országosan. Döntően ott építenek óvodákat, ahol igényelték az emberek, hogy egyházi fenntartású óvodába járhassanak a gyermekeik.

Az óvodaprogramban korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő óvodák épülnek. Országosan 33 településen teljesen új óvoda épül, 16 helyszínen pedig már létező óvoda kap új épületet; 17 helyszínen már meglévő intézmény felújítását, korszerűsítését végzik el.
A Dunamelléki Református Egyházkerületben 23 intézményt érint a fejlesztés, amiből 15 új építésű beruházás. A fejlesztés 2140 férőhelyet érint az egyházkerületben, amiből 1246 új óvodai férőhely. A programnak köszönhetően 2021 szeptemberben Tabajdon már az új óvoda épületében, bővített kapacitással folytatódik az óvodai ellátás, továbbá Szentendrén az épület bővítése hamarosan lezárul, így ott 2 kislétszámú óvodai csoportban kezdik meg sajátos nevelési igényű gyermekek részlegesen integrált óvodai ellátását. Ezen felül Lovasberényben és egy budapesti helyszínen is a befejezéshez közeledik már a beruházás..

Nagykanizsán, Mezőörsön, Kisvárdán, Debrecen-Nagysándor-telepen, Székesfehérváron, Kunszentmiklóson és Arnóton már elkezdődött a beruházás. Budapest nyugati agglomerációjában Érden, Bicskén és Zsámbékon épül Óvoda, Biatorbágyon iskola és óvoda, Csákváron óvoda és bölcsőde.

Koós Hutás Katalin


Vissza