.

2018. február 21. szerda, Elonóra napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


EGY SZÁZALÉK
Közélet
2018-02-19
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!
 

Állásfoglalás
Budakeszi > Közélet
2018-02-16
A Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány új programot indított: korábban megjelentetett terve végrehajtására bevándorlás-szervező irodákat akar nyitni a magyar városokban és több százezer dollárt oszt szét, hogy felépítse vidéki hálózatát. Ez a terv valamennyi településre, így Budakeszire is rendkívül veszélyes, hiszen elveszhet a mindennapok biztonsága.

Soltész Miklós: 9,7 milliárd támogatás a premontrei rendnek
Zsámbék > Közélet
2018-02-15
Négy éven át 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt összesen a kormány a 2020 - ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára január 25-én Gödöllőn.

Kiégett egy családi ház
Budakeszi > Közélet
2018-02-11
A február 7-ére virradó éjjelen kiégett egy kétszáz négyzetméteres családi ház Budakeszin, a Reviczky utcában. A tűzoltóknak sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozniuk. A szerencsétlenségben a szerencse, hogy a lángok senkinek sem okoztak sérülést. A tűz okát még vizsgálják.

Hetvenmillióból szigetelték a rendelőt és a kultúrházat
Zsámbék > Közélet
2018-02-07
Egy 2016-ban elnyert, 70,3 millió forint pályázati pénzből év végére befejezte Zsámbék az orvosi rendelő és a művelődési ház energetikai felújítását a Magyar Állam és az EU támogatásával. A projekt célja az energiaköltségek csökkentése volt az önkormányzati fenntartású intézményekben.

Négy évszak Budakeszin
Budakeszi > Közélet
2018-01-31
Fotópályázatot hirdet Budakeszi önkormányzata a település épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a lakók mindennapi életének bemutatására. A téli-tavaszi képek beadási határideje 2018. május 14., a nyári-őszi képeké 2018. november 22. 16 óra.

Új köntösben az általános iskola
Budakeszi > Közélet
2018-02-16
Év végére elkészült a Széchenyi István Általános Iskola energetikai felújítása. A 101,5 millió forintos beruházás keretében a homlokzatot hőszigetelték és a külső nyílászárókat az energetikai követelményeknek megfelelő típusúra cserélték ki a VivaPalazzo Kft. kivitelezésében.

A falu disznaja Telkiben
Telki > Közélet
2018-02-14
Február 3-án rendezték Telkiben a hagyományos disznóvágást a Pajta-Faluházban. A két disznó fél hétkor érkezett a rendezvény helyszínére, ahol megkezdődött a feldolgozás. Tíz órától a forralt bor és a meleg tea mellé már sült tarjával, savanyúsággal és friss kenyérrel várták a vendégeket.

Halálos gázolás a városházánál
Budakeszi > Közélet
2018-02-11
Február 2-án pénteken délután egy autó elgázolta Kiss József amatőr színészt, az Argo-filmek Tysonját a városháza előtti zebrán. Az 51 éves férfit egyik fia kísérte. Bár az átkelést járdasziget segíti ezen a zebrán, a rosszul megvilágított terület miatt az autósok nehezen veszik észre a gyalogosokat.

Ma Perbálról szólt a déli harangszó
Perbál > Közélet
2018-02-01
Perbál - Zsámbékhoz hasonlóan - az Aynard nemzetség ősi birtoka volt. Első templomát a Smaragd grófok építették a XIII. század végén Szent Mikós tiszteletére. A hódoltság előtt a község birtokosa a Zsámbéki- és a Maróti-család volt. A XV. század végén Corvin Jánosé, később a Keglevicheké.

Választási csalást tervezhetett az ellenzék
Budaörs > Közélet
2018-01-24
Gyanús megkeresések érkeztek a budaörsi kormányablakhoz: több ezer lakcímbejelentő űrlaphoz akart jutni egy férfi. A dolgozók arra következtettek, választási csalásra készültek a Budakeszi-központú választókerületben a Tv2 Tények január 19-i adása szerint. Korábban Ungár Klára szólította fel Facebook-követőit, hogy jelentkezzenek át olyan választókerületbe, ahol legyőzhető a Fidesz.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC