.

2019. May 22. Wednesday, Júlia,Rita napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Tavaszi borverseny 2016

Páty > Pinceszer
2016-05-31
1660 olvasás

Május 7-én tartotta hagyományos éves borversenyét a Buda környéki Borkultúra Egyesület. Neveztek pincészetek Páty mellett Mányról, Etyekről, Biatorbágyról és Zsámbékról. A feldolgozott szőlők az ország minden részéről származtak Pátyon és Szekszárdon át Etyekig. A közel 60 tétel közül 14 kapott arany minősítést, ebből 10 volt pátyi kötődésű borosgazda munkája.

„Nagyaranyat” nyert Székely Lajos 2015-ös Rizlingszilváni Cuvée borával. A vörösborok kategóriában a 3XS (Sánta-Schneider-Szeitz) pincészet 2015-ös cuvée borával érte el a legmagasabb pontszámot. A legjobb rozé minősítést pedig megosztva nyerte Bukovszki Csaba Kékfrankos rozé borával, illetve Gábor Ákos Cabernet Savignon rozé borával.

A nyíltbírálású borversenynek a pátyi művelődési ház adott otthont, a nevezett gazdák vakkóstolás után maguk is pontozhatták a tételeket. Idén a „Gazdák bora” kitüntető címet megosztva három tétel nyerte el:
-Takács Iván Othello rozé bora,
-Dús Ferenc Pölöskei Muskotály bora
-Déberling Zsolt Cserszegi-Pölöskei cuvée bora

forrás: bbe

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC