.

2018. május 23. szerda, Dezső napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Megszűnnek egyes kulturális intézmények

Pest megye > Kultúra
2017-01-04
713 olvasás

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) muzeális és közművelődési feladatait, a Kulturális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, az uniós forrásból finanszírozott, folyamatban lévő pályázatokkal, projektekkel kapcsolatos közfeladatait az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. látja el és veszi át – olvasható az MTI összefoglalójában.

Január elsejétől a Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. vette át a Budakeszi úti Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) digitalizálási feladatait, a közfoglalkoztatói jogait és kötelezettségeit, valamint az uniós projektjeit.

A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (NKAI) általános jogutódja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az előadó-művészeti szervezetek működésével összefüggő közigazgatási hatósági és szolgáltatási feladat- és hatáskörök, valamint az ahhoz kapcsolódó jogviszonyok tekintetében a közfeladat átvevője a Pest Megyei Kormányhivatal.

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ által ellátott, a kulturális örökség nyilvántartásával, a kulturális javak védelmével és a műtárgyfelügyelettel, a világörökséggel, a nemzetközi ügyekkel, az állami elővásárlási jog gyakorlásával, a tudományos gyűjtemények kezelésével, kutatószolgálat működtetésével, a kulturális örökségi értékek osztályozásával, a tanácsadói testületek működtetésével, a kulturális örökség védettségével kapcsolatos tudományos előkészítéssel, valamint a kulturális örökségvédelmi szakértői tevékenységgel kapcsolatos feladatokat a kulturális örökség védelméért felelős miniszter látja el.

A fejlesztésekkel és beruházásokkal kapcsolatos ügyek a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-hez kerültek, a Magyar Építészeti Múzeum fenntartói feladatait pedig a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vette át.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont feladatait ez évtől jogutódlással a Nistema Kereskedelmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC