.

2018. október 15. hétfő, Teréz napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Új sportcsarnok épül Budaörsön

Budaörs > Sporthírek
2017-01-17
933 olvasás

Ünnepélyes keretek között tették le az Illyés Gyula Gimnázium udvarán épülő, 2017 szeptemberére bruttó 695 millió forintos beruházással készülő Aramis sportcsarnok alapkövét január 12-én. A csarnok az élsportnak, a helyi diáksportnak és kulturális rendezvényeknek is helyet ad majd.

Az ARAMIS Sportegyesület futsal sportcsarnoka három szereplő együttműködésével valósul meg. Az Aramis SE, az Illyés Gyula Gimnázium és Budaörs önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy Budaörs egy új többfunkciós közösségi térrel gazdagodjon.

A sportcsarnokot úgy tervezték, hogy alkalmas legyen hazai és nemzetközi futsal-, kézilabda-, röplabda-, kosárlabdamérkőzések rendezésére. A küzdőtér parkettaborításának köszönhetően különböző kulturális rendezvényeknek, társadalmi eseményeknek is helyet adhat majd a komplexum, ahol kiépítik a televíziós közvetítések lehetőségét is. A csarnok játéktere 20x40 méteres lesz, az épület hasznos alapterülete kiszolgáló létesítményekkel együtt több mint kétezer négyzetméter. Belmagassága 10 méteres, lelátója 200 ülőhellyel és 50 állóhellyel rendelkezik.

A sportcsarnok megoldja az Illyés Gyula Gimnázium iskolai testnevelési problémáját, emellett ideális feltételeket biztosít a diáksport, a budaörsi egyesületi utánpótlás, az Aramis futsal felnőtt és utánpótlás, valamint az MLSZ futsal utánpótlás válogatottak edzéseihez. A beruházás hozzájárul, hogy a budaörsi gyermekeknek télen is ideális sportolási lehetőséget biztosítson a város. Az új csarnok megnöveli az Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok lehetőségeit is, hiszen a jövőben olyan rendezvényeket is befogadhat majd Budaörs, amelyeknél fontos, hogy egyszerre több helyszínen is folyjanak a mérkőzések.

Az Aramis Futsal Sportcsarnok beruházás bruttó kivitelezési összege 695 millió Ft, melynek 70%-át, 482 millió Ft-ot az Aramis SE biztosít TAO támogatásból, 30%-át, 213 millió Ft-ot, Budaörs önkormányzata nyújt az Aramis Sportegyesületnek a projekt megvalósulásához vissza nem térítendő támogatásként.

Az épület generálkivitelezője a Swietelsky Magyarország Kft., a terveket a SAGRA Építész Kft. készítette.

forrás: Budaörs önkormányzata

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC