.

2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


A megújuló energiák népszerűsítése Budakeszin

Budakeszi > Gazdasági rovat
2017-03-17
514 olvasás

Egyre több a környezetet védő, a lakosság és egy-egy intézmény fosszilis, szolgáltatóktól vásárolt energiaigényének csökkentését célzó napelem és a napkollektor. De az energiaszámlák csökkentésében már bizonyított megoldásokat egyelőre csak elvétve látjuk a családi házakon.

Látva az eddigi pályázatok iránti óriási érdeklődést, az Erkel Ferenc Művelődési Központ a témában tájékozott szakmai partnerekkel és szakipari cégekkel vette fel a kapcsolatot, hogy a lakosság és az intézmények képviselői az ilyen energiaforrások és pénzforrások Budakeszin való kiaknázásának lehetőségeiről minél használhatóbb, gyakorlati tájékoztatást kapjanak. Ezen belül a most induló pályázati lehetőségekről, kiemelve, értelmezve a Budakeszire is vonatkozó Közép-magyarországi régió eltérő lehetőségeit.

A tájékoztatók foglalkoznának az energiahatékonyság növelés műszaki hátterével, feltételeivel, várható eredményeivel. Az ilyen munkákban tapasztalt cégek képviselői ismertetik a kivitelezés főbb szempontjait, várható költségeit és az elérhető megtakarításokat. A találkozókon szakmai kapcsolatok is teremthetők az elinduláshoz, a pályázatok elkészítéséhez.

A tapasztalatok alapján tíz éven belül megtérülő kis- és nagy beruházások pénzügyi hátteréről is részletes tájékoztatóra számíthatunk a résztvevő pénzintézetek részéről. A nagyon kedvező pályázati keretekben elérhető, nem visszafizetendő és nagyon alacsony kamatozású, akár 15-20 év lejáratú kölcsön segíti az ilyen projektek megvalósítását, akár a fejlesztések 90%-ig.

Első lépésben március 29-én a témában aktuális ismeretekkel rendelkező energetikai és pénzügyi szakemberekkel találkozhatunk egy félnapos ingyenes rendezvényen, melyre a környező településeken élő érdeklődőket is várják. A három blokkban tartott előadások során először az általában vett környezeti és energiahatékonysági szempontok, második részben a technológiákat is forgalmazó, kivitelező szakipari vállalkozások feltételei és szempontjai, majd a harmadik részben a pénzügyi szakemberek a tényleges finanszírozás lehetőségeit és feltételeit ismertetik.

Az előadások alatt már 14 órától folyamatosan felkereshetőek az egyes előadók külön felállított asztalai egyéni tanácsadás igényével.( x)

Programajánló

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC