.

2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Jubileumi koncertet adott a fúvós zenekar

Budakeszi > Kultúra
2017-05-16
603 olvasás

A muzsikusok, akiknek többsége a Budakeszi Czövek Erna Művészeti Iskolában sajátította el tudását a fúvószenekar fennállásának 20. évfordulóját ünnepelték egy nagyszabású koncerttel április 21-én a Prohászka gimnázium aulájában.

Dr. Győri Otília polgármester köszöntőjét követően a zenekar változatos programmal szórakoztatta a népes közönséget. A helyi hagyományokat ápoló nemzetiségi zenén túl klasszikus zenei darabok, filmzenék, jazz klasszikusok és könnyedebb hangvételű könnyűzenei darabok is elhangzottak.

A muzsikusok akik között már diplomás zeneművészek, külföldről erre a koncertre hazalátogató egyetemisták, apukák, nagypapák és tanárok is helyet kaptak, remek hangulatot varázsoltak a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájába. A zenekart Szita Csaba trombitaművész-tanár vezényelte akinek a munkáját a felkészülés során többek között Horvát Sarolta klarinétművész-tanár és Ifj. Csetényi Gyula fuvolaművész-tanár segítette.

Külön köszönet illeti a koncert létrejöttében a helyi német nemzetiségi önkormányzatot és hagyományőrző egyesületet, név szerint Schrotti Jánost, Ligetfalvi Károlyt és Menczinger Tibort. A koncert utáni összejövetelen a muzsikusok jókedvűen elevenítették fel az elmúlt húsz év legemlékezetesebb pillanatait.

Szita Csaba

Szita Csaba trombitaművész-tanárt az idei Pedagógus-napon Budakeszi önkormányzata Pedagógus-díjban részesíti, amely százezer forintos díjazással is együtt jár. (szerk.)


Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC