.

2017. augusztus 18. péntek, Ilona napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Augusztus 12-20. HATÁRVADÁSZ TÚRAHÉT a Gyimesekben

Programajánló
2017-07-12
99 olvasás
Augusztus 12. szombat: a Galonyán szállásfoglalóknak érkezés, szálláshelyek elfoglalása, vacsora este 7 órakor az Auguszta vadászkastélyban. (a maradék országból érkezőknek ajánljuk a Csengersima- Szatmárnémeti-Dés-Beszterce-Szászrégen-Galonya útvonalat, melyet Pünkösdkor kipróbáltunk. Kiváló minőségű utakon jól járható.)

Augusztus 13. vasárnap: Túra Istenszékére. Gyülekezés 9 órakor Galonyán a vadászkastély udvarán, ahol az időjárás függvényében eldöntjük a túra útvonalát. Indulás 1/2 10 órakor. Túravezető a Marosszéki EKE.

Augusztus 14. hétfő: Kul-túra Marosvécsen a Kemény várkastélyban és a kastélyparkban. Túravezető Pregitzer Fruzsina a Magyar Kultúra Lovagja, Jászai Mari- és Megyei Príma díjas színművésznő és Bata Hajnalka népzenész, népdalénekes. Házigazda : Nagy Kemény Géza. Gyülekező fél 11-től, a "túra" 11 órakor indul. (A szállásfoglalókkal késő délután átköltözünk Gyergyóremetére.)

Augusztus 15. kedd: Kereszthegy emléktúra. Gyülekező 3/4 9-től Gyergyóremetén a Turisztikai-Információs Központ előtt a Cseres Tibor téren. Indulás 9 órakor, saját autóinkkal tesszük meg az utat Gyergyótölgyesig,  ahonnan Nagy József történész vezetésével indul emléktúránk. (Visszaérkezés a késő délutáni órákban.)

Augusztus 16. szerda: Gyülekező 3/4 9-től Gyergyóremetén a Turisztikai-Információs Központ előtt a Cseres Tibor téren. Autós rásegítéssel rövid kirándulást teszünk a Kecskekőre, ahonnan remek kilátás nyílik a Kereszthegyre. Vezetőnk ezen a napon is Nagy József lesz.

Augusztus 17. csütörtök: Gyergyóból átköltözünk Gyimesbe, azonban, hogy ne maradjon ki nap túra nélkül, látogatást teszünk Csíkszentsimonban az Igazi Tiltott Csíki sört gyártó manufak-túrában, ahol 13 órakor indul a gyárlátogatás. Gyülekező 3/4 1-kor a gyár parkolójában, egyben mindenkit kérek, hogy mielőbb jelentkezzen, hogy a létszámot be tudjuk jelenteni. A legegyszerűbb programot választottuk, ami a gyár bemutatásával és korlátlan sörfogyasztással egy órás időtartamú és ingyenes. Ezúton hívjuk fel figyelmeteket, hogy időben foglaljatok Gyimesben szállást!

Augusztus 18. péntek: Túra Ugra-tetőre, ahol Berszán Lajos atya szentmisét mutat be a Keleti-Kárpátokban hősi halált halt katonák emlékére. Gyülekező 1/2 9-től Gyimesfelsőlokon az Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum Udvarán, indulás 9 órakor.Délután 4 órakor "hagyományt" teremtve a tavalyi év után ismételten megkoszorúzzuk Gyimesközéplokon (a templom mögötti temetőben) az I. világháborúban hősi halált halt Kövendy Ferenc zászlós úr és bajtársainak sírját, tisztelegve a Nagy Háború áldozatainak emléke előtt.

Augusztus 19. szombat: A 32-es határvadászok emlékútja. Gyülekezés és regisztráció 8 órától Hidegségben, a Fatányéros panziónál, indulás 9 órakor. Csíkszentdomokosról az elmúlt évekhez hasonlóan szervezünk buszos visszautazási lehetőséget Hidegségben hagyott autóinkhoz.

Augusztus 20. vasárnap: Erre a napra már nem szervezünk programot, de ajánljuk, hogy a környező települések Szent István napi rendezvényein vegyetek részt.(Talán egy kis pihenés sem árt hazautazás előtt.)

Az egyes napok önálló programként is látogathatók! Túráinkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Fontos: Rendezvényeinken mindenki saját felelősségre vesz részt! Kártérítés semmilyen címen nem igényelhető! Végül a megszokott jó tanácsok túráinkra: az időjárásnak megfelelő túra öltözet, bejáratott bakancs, esőkabát, egy napos túrára elegendő folyadék és élelem.

Kohl András túraszervező, Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület
kohlcenter@gmail.com   tel:+36 309147819

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC