.

2017. augusztus 18. péntek, Ilona napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Augusztus 26. 1 ÚTON nemzetközi zarándoknap

Programajánló
2017-07-14
58 olvasás
EGY NAP, AMI MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETED
 
A Mária Út Egyesület 2017. augusztus 26-án negyedik alkalommal rendezi meg a nagysikerű 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során az idei évben a Gyermekre várókért imádkoznak a résztvevők. A zarándoknap, amelyet a Mária Út önkéntesei több, mint 150 különböző zarándokszakaszon szerveznek meg, idén is túlnyúlik Magyarország határain. Zarándoklatok lesznek ezen a napon, a Mária Úton Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is. A szervezők a tavalyi részvételi számok alapján, idén több, mint 20.000 zarándokot várnak.
A zarándoknap budapesti nyitó szentmiséjét Erdő Péter bíboros prímás mutatja be a Várban található Nagyboldogasszony- vagy ismertebb néven Mátyás-templomban, délelőtt 10 órától.
 
További püspöki szentmisék, amelynek sora még bővül:
Beer Miklós püspök                               18 óra Vác, Nagyboldogasszony Székesegyház
Székely János püspök                            18 óra Celldömölk, Nagyboldogasszony Templom
Várszegi Asztrik főapát-püspök         18 óra Zirc, Bazilika
Orosz Atanáz püspök                             19 óra, Sajópálfala, Szentlélek Templom
Bíró László tábori püspök                     Szekszárd (pontos időpont később várható)
Bábel Balázs érsek                                  helyszín és időpont egyeztetés alatt
Márfi Gyula érsek                                   helyszín és időpont egyeztetés alatt
 
ÚJDONSÁG
Az idei év két újdonsága a Budapest I. kerületi Mátyás-templomtól 11 órakor induló 1Úton Félmaraton, futózarándoklat, amelyet Makai Viktória Mária Maraton teljesítő, magyar bajnok ultrafutó vezet, valamint a Celldömölkön megrendezésre kerülő 60 km-es kerékpáros zarándoklat.
 
A Mária Út munkatársai és önkéntesei minden zarándokot szeretettel várnak, és biztatnak helyi zarándoklatok szervezésére is. Amennyiben Ön szervezne zarándoklatot az 1Úton zarándoknap alkalmából, keresse Deák Andreát a deak.andrea@mariut.hu e-mail címen vagy a +36 30 494 1947-es telefonszámon.
 
A zarándoknap szakaszai, programjai, valamint valamennyi szükséges információ megtalálható a http://1uton.mariaut.hu honlapon. További friss hírek: https://www.facebook.com/1uton/  

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC