.

2020. July 2. Thursday, Ottó napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Az Isonzó-front magyar útikönyve

Budakeszi > Könyvajánló
2017-10-12
1396 olvasás

A caporettói áttörés 100. évfordulójára indult idén a 3. Isonzó Expressz. Utasai elsőként ismerhették meg azt a hiányt pótló magyar útikönyvet, amely az Isonzó-front legfontosabb tudni- és látnivalóit ismerteti. A szlovén Pot Miru és a Budakeszi Kultúra Alapítvány kiadásában 2016-ban az Isonzó-front magyar nyelvű térképe is megjelent.

A térképekkel, fotókkal és érdekes történetekkel fűszerezett színes kötet a szlovéniai háborús emlékeket gondozó és turisztikai célponttá fejlesztő állami alapítvány, a Pot Miru (Béke Ösvénye) kiadványának magyar szempontból jelentősen átdolgozott és kibővített változata. Az átdolgozás a Budakeszi Kultúra Alapítvány kurátorának, Bánkuti Ákosnak köszönhető, a munkát a területet magyar hadtörténészek lektorálták. A Pot Miru és a Budakeszi Kultúra Alapítvány közös kiadású útikönyve a szlovén és a magyar házelnökök ajánlásával jelent meg.

Az első világháborús Isonzó-front 95 km-es szakaszát a könyv 15 túrára osztja fel, melyek külön-külön egy-egy nap alatt kényelmesen bejárhatók. A magyar ezredek által védett frontszakaszok emlékeit és eseményeit a könyv az eredeti változatnál sokkal részletesebben tárgyalja. Az egyes túrák térképein az Isonzó-front helyszínei jelentős számban kiegészültek a magyar vonatkozású helyszínekkel.

A könyv bemutatója 2017. október 12-én 18 órakor lesz a Prohászka gimnázium aulájában.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC