.

2018. december 16. vasárnap, Etelka,Aletta napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Budaörs fogadná be II. János Pál letiltott keresztjét

Budaörs > Közélet
2017-10-31
646 olvasás

Tizenegy éve Bretagne-ban egy tízezres kisváros, Ploërmel teljes alakos szobrot állított II. János Pálnak, a legnépszerűbb pápának, talapzatán a jól ismert bátorítás: "Ne féljetek!". A szobor kálváriája 2015-ben kezdődött, amikor egy feljelentés hatására a rennes-i közigazgatási bíróság az elbontásáról döntött.


fotó: AFP

Az indok, hogy , a pápa szobra "elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő, s mint ilyen, ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról szóló 1905-ös törvénnyel". A város hat hónapot kapott a végrehajtásra.

Az ügy a legfelsőbb jogi fórum, a francia Államtanács elé került, amely  október 25-i döntésében úgy határozott, hogy a bretagne-i kisváros, Ploërmel II. János Pálról elnevezett főterén a pápaszobrot nem kell elbontani, de a tetején álló keresztet mindenképpen el kell távolítani.

A hírre felkereste az egyik magyarországi portált Czuczor Gergely, a budaörsi Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola igazgatója, hogy az intézmény szívesen helyet adna a keresztnek.

forrás: Magyar Kurír, 888.hu

Kapcsolódó cikkünk: A kormány segít a pápai kereszt Magyarországra szállításában - 2017-11-02

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC