.

2020. July 2. Thursday, Ottó napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


A Várnegyed ostroma - Buda 1944-45

Könyvajánló
2018-02-14
1138 olvasás

A Vörös Hadsereg budapesti hadművelete 1944-45-ben öt hónapig tartott. Budapest ostroma 52 napig. Életek tízezrei vesztek oda, miközben Európa egyik legszebb városa romhalmazzá vált. Különösen sokat szenvedett a Budai Vár és az akkori I. kerület. Hogy mi mindennel kellett szembesülniük az ott élőknek, az oda menekülteknek, az ott harcolóknak, erről szól a kötet.

A Budavári Önkormányzat és a Litea könyvesbolt megjelentette és február 13-án mutatta be a Várnegyed ostroma - Buda 1944-45 című helytörténeti kötetét a városháza aulájában. A kiadványt dr. Ravasz István alezredes, hadtörténész és prof. dr. Szakály Sándor, a Veritas Történelmi Kutatóintézet főigazgatója méltatta.

A könyvben Buzinkay Géza, Deáky Zita, Kalakán László, Kulich Julianna, Martí Tibor, Mihályi Balázs, Punka György, Rohánszky Mihály, Szabó Balázs, Tóth Gábor, Tulok Péter írásai olvashatóak.

A kötet szerkesztői arra kérik a környéken élőket, hogy akinek vannak még emlékeik, visszaemlékezéseik, naplóik, fényképeik a II. világháborús ostromról, amit szívesen megosztanának másokkal, jelentkezzenek a toth.gabor@budavar.hu címen vagy a +36-20-353-4884. Az eredeti dokumentumokról másolatot készítenének.

Kapcsolódó cikkünk:
Katonasírok a budakeszi erdőben 
A kitörők között voltam... 1. rész 
További linkek a befejező rész végén

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC