.

2019. február 22. péntek, napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Pest megye is elhagyja a Jobbikot

Pest megye > Közélet
2018-06-20
293 olvasás

Császárné Kollár Tímea megyei elnök is bejelentette, hogy lemond minden párttisztségéről, és kilép. Indoklása szerint pártként a Jobbik eszköz, de nem cél. Kollár egyike volt azoknak, akik Dúró Dórát javasolták Toroczkai László elnökhelyettesének a párt tisztújító kongresszusán, és részt vett a Mi Magunk platform alapításában is.

"A cél a múltban is, és most is hazánk, nemzetünk sorsának jobbra fordítása. Meggyőződésem azonban, hogy a rossz eszközt nem szentesítheti a jó cél sem. Egy pártnak mint eszköznek tisztának kell lennie, alapvetéseiben elvhűnek, módszereiben erkölcsösnek, viselkedésében megalkuvás nélkülinek. A Jobbik már nem felel meg ezeknek az elvárásoknak. Vállalhatatlanná vált, a túlzott megfelelési kényszer miatt pedig önfeladóvá" – fogalmazott az elnök, hozzátéve: „Vona Gábor kijelentette, hogy 2006 után ő adta a párt lelkét ennek a közösségnek. Nekem nem ő és nem a Jobbik adta a lelkemet, így nem is tudja egyik sem elvenni.”

A leköszönő elnök közölte azt is: szintén kilép a pártból Pulai Edina, Érd önkormányzati képviselője, Battai Zoltán és Zsombik Zsolt bizottsági tag, valamint Boda Bánk László, Tatabánya önkormányzati képviselője, akik a továbbiakban függetlenként folytatják munkájukat. Mindezek mellett a biatorbágyi, a budaörsi, az érdi, a perbáli és a piliscsabai szervezetekből a tagság többsége ugyancsak kilép a pártból, így a szervezetek is megszűnnek.

forrás: magyaridok.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC