.

2020. July 5. Sunday, Emese,Sarolta napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Szüreti lovas felvonulás és bál Zsámbékon

Zsámbék > Múltunk tanúi
2018-09-24
578 olvasás

Régi zsámbéki hagyomány a szüreti lovas felvonulás és bál, mely az önkormányzat, a művelődési ház, helyi civil szervezetek, művészeti csoportok, vállalkozók és magánszemélyek összefogásának gyümölcse. Az elmúlt évekhez hasonlóan már hetekkel előtte vidám szüreti utcadíszek jelentek meg a városban.

Hetek óta tartanak a táncpróbák a művelődési házban, ahol kezdő és haladó táncosok, mint a "falu táncosai" megtanulták azt a koreográfiát, melyet a feldíszített lovas kocsikkal tarkított felvonulás állomásain előadtak, ezzel hívogatva a közönséget az esti bálba.

A szüreti mulatság főszereplői, a bíró-bíróné Nagy Csongor és Szűcs Boglárka voltak.

A 25 kocsiból álló menet szeptember 22-én kora délután a főtérről indult, állomásai Benedekék Falodája, a Gabriele Pizzéria, Tök-Kútvölgy, az Erdélyi lakótelep, a Lámpamúzeum-Lámpás Étterem és a Szent Vendel-ház voltak, mielőtt a vidám társaság visszaérkezett volna a főtérre.    

Az esti bálon felléptek újra a Falu Táncosai, a Szenior Tánccsoport és a Szivárvány Tánccsoport. A talpalávalóról Sándor Gábor gondoskodott.

A szüreti bál házigazdája, Berecz András Kossuth-díjas mesemondó műsort is adott az egybegyűlteknek, sőt még a szüreti korona árverését is levezényelte.

A szervezők köszönetet mondanak a támogatóknak és a menet vendéglátásában résztvevőknek: Brent Kft., Alex Kft., Benedekék Falodája, Gabriele Étterem, Nyakas Pincészet, Tök Község Önkormányzata, Töki Nosztalgia Társaság, EZ+AZ Bisztró, Faház Söröző, Lámpás Étterem, Ziegler Kft., Bellis Virág Kft., Bethlen Gábor Közművelődési Egyesület, Német Nemzetiségi Kör, Német Nemzetiségi Önkormányzat, Szenior Tánccsoport, Kálmán Cukrászda.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC