.

2020. July 8. Wednesday, Ellák napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Ekler Andrea kapta a Nagy Gáspár-díjat

Budakeszi > Kultúra
2019-05-13
271 olvasás

Ekler Andrea irodalomkritikus, folyóirat- és könyvszerkesztő kapta az idén a Kossuth-díjas költő, Nagy Gáspár nevét viselő irodalmi és művészeti díjat. Az ünnepséget a Nagy Gáspár Kulturális Központban rendezték meg május 4-én Vasváron.

Tóth Balázs, a város polgármestere, Kovács Tilda, a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumi tagja megemlékező beszéde után Monostori Imre irodalom történészadta át Ekler Andreának az elismerést, melyt olyanoknak ítélnek oda, aki Nagy Gáspár költői és közéleti munkásságához kapcsolódó kiemelkedő irodalmi vagy más művészeti értéket hoz létre. A díjazott pályáját Jánosi Zoltán irodalomtörténész méltatta: Ekler Andrea írásainak egzisztenciális, értelmező súlya van. A fiatal kritikusnemzedék tagjára, aki az írás kultúráját Nagy Gáspártól kapta, figyelni kell. Mindkettőjük meggyőződése, hogy az ember mindenekfeletti joga a szólásé. Ekler irodalomkritikáival Nagy Gáspárt lélekközelbe emeli, az üzenet pedig egyértelmű: az értelmiség feladata, hivatása megérteni, hogy a kultúra, a nemzeti öntudat létkérdés.

forrás: vaol.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC