.

2020. July 8. Wednesday, Ellák napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Elhunyt Jálics Kinga

Budakeszi > Kultúra
2019-07-08
248 olvasás

Július 4-én, 77 évesen meghalt Jálics Kinga kulturális szerkesztő-újságíró, a Film Színház Muzsika című hetilap egykori munkatársa, főszerkesztője, aki a Magyar Katolikus Rádiónak indulásától kezdve, 15 éven át a munkatársa volt. Halálhíréről szombaton tájékoztatta az MTI-t a lánya, Jálics Petra.

Jálics Kinga az ELTE Bölcsészkarán végzett angol nyelv és irodalom szakon, tanári diplomát szerzett. Dolgozott a Tükör című hetilapnál, majd 15 éven át a Film Színház Muzsikánál, később a Képes Európa, az RTV Részletes, a Táncművészet, a Keresztény Élet munkatársa is lett.

A Magyar Katolikus Rádióban legismertebb műsorai a Meghívó című kulturális ajánló és A magyar művészet élő legendái voltak.

Jálics Kinga értékmentő volt, a magyar kulturális újságírás élő legendája – írta róla Juhász Judit, a Magyar Katolikus Rádió volt vezérigazgató-helyettese abból az alkalomból, hogy 2012-ben megkapta a Szervátiusz Alapítvány díját. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink:
Látogatóban Farbaky Péter művészettörténésznél - 2008-05-21
"bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, de emberré a ló.” (Jókai) - 2008-12-04  
Elhunyt Jálics Gyula - 2016-09-05 

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC