.

2020. July 12. Sunday, Izabella,Dalma napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Elhunyt Holl Jakab

Budakeszi > Múltunk tanúi
2019-07-10
390 olvasás

Megint eltávozott az élők sorából egy kitelepített budakeszi, az életének 89. évében elhunyt Holl Jakab. Utolsó útjára 2019. június 27-én kísérték a mannheim-sandhofeni temetőben. Felesége négy évvel ezelőtti halála óta egyedül élt, gyermekeik nem voltak.

A Németországba kitelepített budakesziek közösségében, a Budakesser Gemeinschaftban évekig ő intézte a pénzügyeket. A találkozókon, amikor Geszler Marci lendületes sramlikat és magyar dalokat játszott a tangóharmonikáján, ő rendszerint dobolt. De bevallása szerint igazán fúvós hangszeren tudott játszani. Ha vegyesen német és magyar dalokat énekelt a társaság, jól ki lehetett venni Jaksi szép csengésű, tiszta énekhangját.

Amikor a magyar hatóságok már engedélyezték, többször is hazalátogattak Budakeszire otthoni rokonaikkal, barátaikkal találkozni, régi szép emlékekről és az újdonságokról is elbeszélgetni. Rendszeres olvasója volt Németországba is eljuttatott Buda környéki Iránytűnek.


 
Albrecht György
fotók. Albrecht Klára

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC