.

2020. February 17. Monday, Donát napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Február 17. KREATÍV ÍRÁS a Marczibányi téren

Programajánló
2020-02-03
62 olvasás


KREATÍV ÍRÁS
MINDEN HÉTFŐN 19.00-22.00
A tanfolyamot vezeti: Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő
Közösségben írni jó buli, tartsatok velünk!

FEBRUÁR 3. LEGYÉL TE IS BÉBISZITTER!

A bébiszitternek jól van dolga! Egyik otthonból a másikba. Pásztorolja a más gyerekét, aztán hazamehet, felelősség letudva. Aha. Vagy mégsem? Hiszen ő voltaképp ütközőállam a szülői önkény és a gyermeki hiszti között. Olyan szép sterilen megmondják neki a szülők, hogy mit kell tenni! Aztán hogy kit csíp, kibe rúg, kibe harap az a gyerek, végül is nem mindegy? Ezért tartják. Táplál, ápol, nevel, altat. Mintha volna gyereke. Mintha másnak nem lenne. De van-e a bébiszitternek saját, külön bejáratú lelke? Írjuk meg, s mindjárt kiderül!

FEBRUÁR 10. MINŐSÉGI CSENDEK
Párkapcsolatban, ugye, minden a kommunikáción múlik! Legyünk asszertívek, kedvesen kezdeményezők, gyengéden nosztalgikusak, fennkölten beleérzők, szómasszázsra bármikor készek. Na de mi van a párkapcsolati csendekkel? Mennyi szorongást, duzzogást, képzelgést, agresszivitást, sebzettséget rejtenek? Mi lakik két szó között? Két párbeszéd között? Az elharapott mondatokban? Próbáljunk meg beférkőzni oda, próbáljunk használati utasítást fogalmazni önmagunkhoz, a másikhoz. Önmagunkhoz, aki egy másik.

FEBRUÁR 17. VILLÁMVISZONY
Ja, nem flörtölési kalauzt kínálunk, nem arról lesz szó, hogyan szeret belénk három jól célzott mondattól, egy vagány tekintettől, egy dinamikusan csibészes beállástól az összes álompasi-álomnő. Aki erre számított, szorrikaaa! Viszont minden áldott nap rengetegszer suhanunk el valaki mellett, aki gondolatot, futó érdeklődést, felhőtlen örömöt ébreszt bennünk vagy éppen pillanatnyi dacot, neheztelést, felhorkanást. Mi van velük? Hová mennek, van-e közünk hozzájuk? S nekik hozzánk? Mi történt bennünk, ahogy átsuhantak látómezőnkön? Létezik-e bolygóvonzás itt lenn, a földön?

FEBRUÁR 24. VISSZA A NYÁRBA
Trambulinra feláll, lehajol, fej előre, kar hátra, nekilendül ééés, zsupsz! Nem a fagyos februári locspocsba, hanem vissza a nyárba! Amikor a tengerparton nyári lányok suhannak nyári biciklin, nyári homok őrzi lábnyomukat, nyári csónakkölcsönző kacagásukat, nyári könyvek a homokszemcséket, nyári fagyipultok a lecsöppent pisztáciát, nyári plakátok a mólón lassúzós koncerteket. Mennyi ideiglenesség van a nyárban, és mennyi télire eldunsztolható energia! Bosszantsuk fel magunkat egészségesen a gondolattal, hogy iroda helyett akár egy strandon is ülhetnénk pohár hűvös borral, enyhe alkonyati szellőben!

Részvételi díj: 3000 Ft / alkalom

Marczibányi téri Művelődési Központ
www.marczi.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC