.

2020. May 26. Tuesday, Fülöp,Evelin napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


A Korányi példásan helytállt

Budakeszi > Közélet
2020-04-20
226 olvasás

Példásan helytállt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a Pesti úti idősotthon koronavírus-fertőzött lakóinak ellátásában - mondta Madurka Ildikó, a kórház aneszteziológus főorvosa péntek este az M1 aktuális csatorna műsorában. A főorvos emlékeztetett, április 9-én mintegy 120 fertőzött idős beteget - akik részben a láz, részben egyéb okból kiszáradtak - szállítottak a Pesti útról a Korányiba.

A kórház vezetése minden orvost és ápolót mozgósított, és sok segítséget kaptak a katasztrófavédelemtől is. Ugyanakkor - fűzte hozzá - a mentők annyira profin látták el a betegeket a helyszínen, hogy a beérkezők végül nem az intenzívre kerültek, hanem az általános tüdőgyógyászati osztályra.

Madurka Ildikó szerint figyelembe kell azt is venni, hogy időben el tudták kezdeni a betegek fenntartó terápiáját; közülük öten haltak meg mostanáig, ami soknak tűnhet, de a mintegy 120 páciens közül 63 elmúlt már 80 éves, vagyis nagyon idős emberekről van szó. (MTI)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC