.

2020. July 8. Wednesday, Ellák napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Pinceszer" rovatban: 32 találat

Tavaszi borverseny 2016
Páty > Pinceszer
2016-05-31
Május 7-én tartotta hagyományos éves borversenyét a Buda környéki Borkultúra Egyesület. Neveztek pincészetek Páty mellett Mányról, Etyekről, Biatorbágyról és Zsámbékról. A feldolgozott szőlők az ország minden részéről származtak Pátyon és Szekszárdon át Etyekig. A közel 60 tétel közül 14 kapott arany minősítést, ebből 10 volt pátyi kötődésű borosgazda munkája.

A pátyi borverseny idei eredményei
Páty > Pinceszer
2013-06-18
Május 31-én és június elsején harmadszor rendezte meg tavaszi borversenyét a Buda környéki Borkultúra Egyesület. És nem is hiába, mert évről évre többen és jobb borokkal jelentkeznek a nemes versenyen. Idén már negyvenkilenc bor közül lehetett választani, s ezúttal nem sem csak a szakmai zsűrinek. A pénteki zsűrizés után a versenyző gazdák mellett a nagyközönség is benevezhetett a kóstolásra.

Bronzérmes lett a Budai Chardonnay a borok olimpiáján
Tök > Pinceszer
2012-04-13
A bordeaux-i Challenge International du Vin idei, harminchatodik borversenyéről, a borok olimpiájáról hat arany-, kilenc ezüst- és hét bronzéremmel tértek haza a magyar borászatok. A legeredményesebb magyar borvidék idén is az Egri borvidék hét, a Tokaji hat és a Szekszárdi öt éremmel. A töki Nyakas Pince 2011-es Chardonnayja bronzérmet kapott.

Bor- és Művészetfesztivál
Tök > Pinceszer
2011-09-13
Augusztus 27-28-án második alkalommal rendezték meg Tökön a Bor- és Művészetfesztivált, amely az idei mottóhoz - „Nők a borászatban, nők a művészetben…” - igazodva, a női nem bortermelésben és művészetben betöltött szerepére helyezte a hangsúlyt. A fesztivál több helyszínen igazi programkavalkáddal várta az érdeklődőket: volt itt töki pompos, borkóstoló, de még madárijesztő verseny is.

Pátyi borászt is díjaztak az MTA borversenyén
Páty > Pinceszer
2011-02-24
Az immár harmadik éve megrendezett versenyen hat kategóriában nyerhették el a legjobb borászok a „Magyar Tudományos Akadémia Bora 2011” elismerő címet. A Pátyon élő Ritecz János a csopaki Petrányi Pincészet borásza harmadik helyezést ért el a felső kategóriás vörösborok igen szoros versenyében a 2009-es évjáratú Cabernet Sauvignon-jával.

Jótékonysági borest a nagykovácsi Trendl-házban
Nagykovácsi > Pinceszer
2009-04-06
A vendéglátók önzetlen támogatásával, a Családjainkért Alapítvány szervezésében jótékonysági estet tartottak a vendéglő hangulatos pincéjében az Esélyt a képességeknek! program javára, március 4-én.

Kökényék idén a legsikeresebb Pest megyei borászok
Pest megye > Pinceszer
2009-04-05
Pest megye idén ünnepli megalakulása ezredik évfordulóját, ezért a hagyományos borversenyre a Pest megyei borászok mellett a szintén 1000 éves Fejér, Veszprém és Zala megye legjobb borászai is jelentkezhettek. A zsűri a magyar mellett német, horvát és olasz borokat is megízlelt, hiszen a megye testvérmegyéi is beneveztek a borversenyre. A millennium évében a „Pest Megye Bora” mellett, a „Millennium Bora" díjat is kiosztották.

Ígéretesek az újborok
Páty > Pinceszer
2008-12-08
Negyedik alkalommal rendeztek újborkóstolást Pátyon a művelődési ház szervezésében. A helyi gazdák „pályamunkáit” háromtagú zsűri véleményezte: Ritecz János borász-közgazdász, Kovács István, Pátyon élő sommelier és Kerék Tiborné, a művelődési ház vezetője.

Hogyan vásároljak bort?
Pinceszer
2008-11-19
Ezen egyszerűnek tűnő kérdés számtalan problémát vet fel. Milyen alkalomra? Ajándéknak vagy saját fogyasztásra? Vöröset vagy fehéret ? Milyen árkategóriában? Neves vagy kevésbé ismert borászattól? Milyen üzletben? Hazait vagy külföldit? És még tovább sorolhatnám az eldöntendő kérdéseket, de most ehhez a kérdéshez próbálok egy kis segítséget nyújtani.

Szederkényi Olaszrizling 2007
Pinceszer
2008-06-30
A Menczinger Borház aranyérmes bora került az e havi Pinceszeri mustrára. Az Olaszrizlinget nem kell bemutatni a Kárpát-medence borkedvelőinek. Csodálatos fajta! Eredetét tekintve nincsenek megbízható adatok, az ampelográfusok a nyugati fajtacsoportba sorolják épp úgy, mint a Chardonnay-t, vagy a Sauvignon blanc-t. A szocializmusban lejáratták, de szerencsére nagy területeken megmaradt és így manapság bizonyíthatja kiváló adottságait.

<< <  1  2  3  4  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC