Programajánló
Április 22. V4 kerékpárverseny a Zsámbéki-medencén át

2017-04-04 20:27:33
454 olvasás


Április 21.
V4 kerékpárverseny - Tizenkét ország 160 versenyzője indul a magyarországi szakaszon

Az előzetes nevezések alapján minden eddiginél nagyobb mezőny, 12 nemzet mintegy 160 kerekese állhat rajthoz április 22-én a V4 kerékpárverseny magyar szakaszán.

A verseny honlapja szerint az ötödik alkalommal sorra kerülő viadalon Budapestről, a Westend City Center főbejáratától rajtol a mezőny. A 176,3 kilométeres táv során a versenyzők érintik többek között Budakeszit, Telkit, Zsámbékot, Bicskét, Zircet és Cseszneket, mielőtt - a tavalyihoz hasonlóan - a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt célba érkeznek a helyenként 15 százalékos emelkedő után. A honlap beszámolója szerint ekkora mezőny még nem tekert együtt kiemelt kategóriás, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő versenyen Magyarországon.

A viadal másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel versenyre az eddigiektől eltérően ősszel, szeptember 16-án és 17-én kerül sor.

A lengyel kezdeményezésre 2013-ban elindított V4 kerékpárverseny a sport népszerűsítésén túl szimbolizálja a négy ország közös érdekeinek fontosságát - olvasható a honlapon.

Nyomtatás :: Bezárás