Programajánló
Január 17. ARANY-EST Budakeszin

2017-12-28 16:15:42
303 olvasás


Január 17. szerda 18 óra
2018-as ARANY - est az Erkel Ferenc Művelődési Központban.
Lázár Csaba színművész, ismét Budakeszin!

Lázár Csaba a Nemzeti Színi Akadémiát 1995-ben végezte el Csernus Mariann, Ivánka Csaba  tanítványaként. Az Akadémia elvégzése után a Nemzeti Színház szerződtette le. Olyan színészlegendáktól tanulhatott, mint Sinkovits Imre, Agárdy Gábor vagy Schubert Éva.1997-2002-ig a soproni Petőfi Színhát tagja volt. 2002-től szabadúszó. Játszott többek között a Budaörsi Játékszínben, az IBS színpadán, a Gyulai Várszínházban, a Szigetvári- és Sümegi Nyári Játékokon vagy Ivancsics Ilona Színtársulatában.

Rendezőként városunkban, 2015 augusztusában jeleskedett. Budakeszi egyik legismertebb zarándokhelyén a makkosmáriai templom kertjében megtartott előadásoknak a legnagyobb értéke, hogy széleskörű összefogással valósultak meg. A városi civil szervezetek és egyházi felekezetek együttes, alkotó munkájában Lázár Csaba rendező kiválóan hangolta össze a színészek és „amatőr”színészek játékát. A színházi bemutató Budakeszi ismert zarándokhelyén az ország minden részéből vonzotta az érdeklődőket, köszönhetően a jól szervezett országos reklámnak, amely többek között Lázár Csaba érdeme.

2017-ben az Arany János emlékév program keretein belül a költő születésének 200-ik évfordulójára Lázár Csaba színművész „Jézusa kezében kész a kegyelem” című balladaestjével emlékezünk meg. A közel egyórás előadást gitáron kíséri Laczó Zoltán Vince. Arany János balladái nemzeti irodalmunk páratlan és megismételhetetlen remekművei. Egyedülálló nyelvi gazdagsága, káprázatos emberismerete, humora a ma emberét is elvarázsolja. Olyan remekművek hangoznak el, mint a Pázmán lovag, A walesi bárdok, a Szondi két apródja vagy a Híd-avatás.

A balladaestet 2018. január 17-én, szerdán 18 órakor tekinthetik meg az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Az előadásra jegyek már kaphatóak. Felnőtteknek 1200 forintért, a diákok és nyugdíjasok számára biztosítunk kedvezményt, nekik 800 forintért érhetőek el a jegyek.

Nyomtatás :: Bezárás