Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elhunyt Mészöly Kálmán

Sporthírek > Budakeszi

2022-11-22

meszolykalman.jpgNyolcvanegy éves korában hosszú betegséget követően elhunyt Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgás történek egyik legjelentősebb alakja, a Vasas legendás védője, 61-szeres válogatott futballista, aki edzőként háromszor is irányíthatta a magyar válogatottat szövetségi kapitányként, és 1982-ben ki is vitte azt a világbajnokságra. Utolsó éveit Budakeszin töltötte.


Gulyás: töltsék ki minél többen a nemzeti konzultációs ívet!

Közélet > Budakeszi

2022-11-21

bkeszi-gulyas2.jpgAhhoz, hogy mielőbb véget érjen a háború, fontos, hogy Magyarország a lehető legnagyobb támogatással tudja a saját álláspontját képviselni az európai politikai vitákban. Ehhez kell, hogy minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációs kérdőívet - hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter november 16-án Budakeszin.


Szobrot állítottak az 1956-os szabadságharcosnak

Múltunk tanúi > Budakeszi

2022-11-17

szephavas-felszenteles2014.jpgMolnár V. József 1956-os szabadságharcosnak, Magyar Örökség-díjas néplélektan- és néprajz-kutatónak, a Budakeszi Kultúra Alapítvánnyal együttműködve gyimesi kápolnaépítőnek szobrot avattak október 22-én. A XVI. kerület díszpolgáráról készült alkotás, melynek költségeit adományokból és a helyi önkormányzat támogatásából fedezték, a budakeszi Gábor Emese munkája.


Budakeszi építészeket díjaztak

Építészet > Budakeszi

2022-11-15

Idén húsz középület és huszonöt családi ház került az elismert szakemberekből álló zsűri asztalára. A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé. Az Év háza 2022 rangos szakmai díjat a budapesti A15 villa és a szolnoki Várkapu Látogatóközpont nyerte.


VI. Fuss az erdész szemével

Életmód > Budakeszi,Telki,Nagykovácsi

2022-11-14

Az Országos Erdészeti Egyesület „Sportolj tudatosan az erdőben!” programjának célja, hogy az erdőben sportolók megfigyelésekkel, összefüggések felfedezésével megértsék az erdei ökoszisztémát. Ilyen a „Fuss az erdész szemével” terepfutó-sorozat, melynek hatodik, őszi állomása a Budakeszi, Telki és Nagykovácsi közötti erdők rejtett összefüggéseit. A kihívás december 15-ig teljesíthető.


Őseink arcát formázza meg Gábor Emese

Kultúra > Budakeszi

2022-11-08

Arpaghaz_projekt_Gabor_emese_MN.jpgAz Árpád-ház-projekt a Magyar Természet-tudományi Múzeum vállalása, amely a magyarságkutatás számos szakemberét fogja össze. E munkacsoport tagjaként ábrázolja kárpát-medencei eleink arcát, köztük Dobó ­István egri várkapitány vonásait Gábor Emese szobrászművész, aki szinte minden forrást elolvasott, hogy munkája hiteles legyen.


Megújult a Szilfa-tisztás híres esőbeállója

Életmód > Budakeszi

2022-11-04

Szilfa_tisztas_esohaz_2.jpgA Budakeszi Vadaspark bejárata előtt, a természetjárók és az ide látogató családok kedvelt Szilfa-tisztásának régóta látványossága a jellegzetes, élő fát formázó esőbeálló. Az eredetileg 2004-ben épült szerkezet nemrég teljes felújításon esett át a Vadaspark jóvoltából. Ez volt a Szilfa-tisztás megújulásának záró állomása.


Kerti vasút a vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2022-10-29

KertvasútÁtadó_221021.jpg2022. október 21-én mutatkozott be a közönségnek a Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója, a kerti vasút. Ez a keskeny nyomtávú, kifejezetten gyerekeknek készült kisvasút mintegy kétszáz méter hosszan szállítja utasait a kalandparkkal szemközti területen. A kerti vasút a vadasparki látogatás élményét teszi mostantól még teljesebbé a családok számára.


Másodjára avattak magyar óvodát Gyimesbükkön

Panoráma > Budakeszi,Telki

2022-10-19

DKATE20221008026.jpgGyimesbükk kinőtte a magyar állam támogatásával 3,5 éve felújított óvodát, ahol még csak húsz gyerek tanulhatott, ezért október 8-án magyar állami pénzből új óvodát avattott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, ahol két hosszú és egy rövid programos csoport, összesen 58 gyermek kezdte meg a tanévet a ma a román többségű Bákó megyéhez tartozó faluban.


Átadták a domonkos rendházat

Közélet > Budakeszi

2022-10-18

Bkeszi_domonkos2_MTI_BruzakNoemi.jpgNehéz idők jönnek, és ilyenkor nagy szükség van olyan biztos pontokra, mint a domonkos rend Magyarországon. A szerzetesek "befelé forduló", de másokat is hívó hitére, és arra derűre is, amit a nővérek közössége sugároz - mondta Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár október 15-én Budakeszin a domonkos nővérek Szent Kereszt kápolnájának és rendházának átadásán.Vissza a főoldalra