Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Vádat emelt az ügyészség a sziámi ikrek szétválasztását részben dokumentáló Szász Jánosék ellen

Közélet > Budakeszi

2024-02-20

Vádat emelt a Buda környéki Járási Ügyészség három férfi, köztük a Budakeszin élő Szász János ellen, akik ritka műtéti beavatkozásról készült felvételeket szereztek meg és kezeltek részben jogtalanul – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön. Szász János a lakásán tartott házkutatást követően az Amerikai Egyesült Államokba települt.


Elhunyt Bárkányi Jánosné

Közélet > Budakeszi

2024-02-14

BarkanyiJozsefne.jpgÉletének 78. évében 2024. február 5-én elhumyt Bárkányi Jánosné, Erzsike, a budakeszi Pitypang óvoda egykori vezetője, a 36 éve működő több szakmai díjjal, 2020-ban a Budakeszi Közművelődéért díjjal kitüntetett Budakeszi Népdalkör alapítótagja. Utolsó útjára 2024. március 1-jén 11 órakor kísérik a budakeszi temetőben.


Budakeszi új plébánosa

Közélet > Budakeszi

2024-02-09

HarkaiGabor.jpgJanuár 9-én elhunyt Filó Kristóf atya, Budakeszi plébánosa. Gyászmiséjét január 27-én tartották a budakeszi plébánia-templomban, s kísérték utolsó útjára a makkosmáriai templom urnatemetőjébe. Budakeszi új plébánosa Harkai Gábor atya, aki 2004 óta Budajenőn szolgált, de Budakeszi mellett továbbra is ellátja Budajenőt, filiaként Telkit, Pátyot (2006 óta), Perbált és Tinnyét (2007 óta) is.


A REpontokat népszerűsítették a Lidlben

Gazdasági rovat > Budakeszi

2024-02-08

Repont_Ordog_till_MTIHegedusRobert.jpgA REpontokat népszerűsítő MOHU szóvivője, Ozoli Gábor a Budakeszin felállított REponton tartott február 7-i bemutatón kiemelte: a hulladékgyűjtő és visszaváltó automatákat januártól állítják fel országszerte. A gyártók június 30-ig kaptak haladékot. Eddig még forgalomba hozhatók a nem visszaváltható csomagolások.


Február 1-jétől új az ügyeleti rendszer Pest vármegyében

Közélet > Budakeszi

2024-02-06

Az egész országban megújult az ügyeleti rendszer, kivéve Budapestet. A 19 megyéből utolsóként Fejér és Pest vármegye február 1-jével csatlakozott az új rendszerhez. Az új, egységes, államilag fentartott alapellátási ügyelet célja, hogy kiszámíthatóbb, minőségileg egységesen megfelelő ellátást kapnak a betegek és az önkormányzatokat is mentesítik, a sok településen nehezen kigazdálkodható költségektől.


Új lakó a Budakeszi Vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2024-02-02

Gerda_mosomedve_vadaspark_SurranyiLinda.jpgA mosómedve 2023 augusztusában érkezett Zirc környékéről, ahol egy élvefogó csapdában találták. A Budakeszi Vadasparkot hivatalos hatósági úton értesítették az állatról és kérték fel a befogadására. A Budakeszi Vadasparkban lakó mosómedve mellé került az egészséges, két év körüli állat, aki új „lakótársához”, Gordonhoz passzoló Gerda nevet kapta.


Elhunyt Budakeszi plébánosa

Közélet > Budakeszi

2024-01-10

FiloKristof_arcvonasok.jpgÉletének 77. évében 2024. január 9-én este elhunyt Filó Kristóf atya, esperes, tiszteletbeli főesperes, Budakeszi plébánosa, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium püspöki biztosa. Az atya, rövid lefolyású, súlyos betegségben hunyt el. Karácsonykor kórházba került, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Felgyógyulásáért sokan imádkoztak nem csak Budakeszin, de Érdligeten és Diósdon is, ahol korábban szolgált.


Karácsony Gergely nem hallja a budakesziek segélykiáltását

Közélet > Budakeszi

2023-12-12

Karácsony Gergely, ismételten gyors intézkedést kérek! – ezzel a mondattal szólította fel a főpolgármestert Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, aki egy levelet is bemutatott, amelyben jelzi, hogy gyakori defekteket, tengelytöréseket okoznak a Budakeszi úton a mély kátyúk. A lakók szerint az elmúlt öt évben rohamosan romlik a Budakeszi út felső szakászának az állapota, mára a teljes útburkolat cseréjére lenne szükség.


Örömút: budakeszi szobrász kiállítása Rómában

Kultúra > Budakeszi

2023-12-09

1..jpg"Betlehemi Gyermek, a béke prófétája, bátorítsd a párbeszéd és a kiengesz-telődés kezdeményezése-it, támogasd a béketörek-véseket...". Szent II. János Pál pápa idézetével nyílik december 10-én Rómában Párkányi Raab Péter Kossuth-díjas szobrász kiállítása a péliföldszentkereszti örömút stációinak fotóiból a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával.


Megállapodást kötött a parkerdő és a vadaspark

Életmód > Budakeszi

2023-11-16

vadaspark_parkerdő_Reinitz_SzaboPeter.jpgEgyüttműködési megállapodást írt alá a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadasparkot működtető Budakeszi Vadaspark Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködési megállapodás célja a Budakeszi Vadaspark szakmai munkájának, elsősorban fajvédelmi programjainak hatékony támogatása.Vissza a főoldalra