Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Október 1-től ismét Budakeszin a háziorvosi ügyelet

Életmód > Budakeszi

2023-09-29

rendelo-fo-u-179.jpgA Budakeszi Egészségügyi Központ Fő utca 179. alatti szakrendelőjében a korábbi helyén működik ismét október 1-től az orvosi ügyelet, melyet a Hungary Ambulance KHT. lát el. A nyitvatartási idő és a telefonszám a régi.


40%-kal nő a kapacitás

Életmód > Budakeszi

2023-09-19

bkeszi_rendelo.jpgÁtlagosan 40%-kal növeli a helyi szakrendelési kapacitást a Budakeszin 311 millió forint kormányzati forrásból épült egészségház - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szeptember 15-én az átadón. Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, elmondta, hogy a bővülés a várakozási időt is csökkenti.


Kopp Mária sétányt avattak a Normafánál

Közélet > Budakeszi

2023-09-14

Normafa-KoppMaria_HornungAgnes.jpgKopp Mária munkája, kutatásai túlmutatnak a koron, melyben élt, és hatással lesznek a jövőre is - mondta a családokért felelős államtitkár a Kopp Mária sétány ünnepélyes avatásán a Normafánál szeptember 12-én. Hornung Ágnes kiemelte: Kopp Mária egyik legfőbb terve az volt, hogy megteremtse az elégedett és boldog családok országát, ahol mindenki kiteljesedhet.


30 éve testvérváros Budakeszi és Neckarsulm

Panoráma > Budakeszi

2023-09-07

Neckarsulm_2023_Gyori_Huber_Schrotti.jpgJúnius 15-én Budakeszin, szeptember 3-án pedig Neckarsulmban ünnepelték a testvéri kapcsolatot szentesítő szerződés 30. évfordulóját, mindkét helyszínen Szemereki Zoltán polgármester, Farkas Gyula tanácselnök, dr. Győri Ottilia jelenlegi polgármester és Steffen Hertwig neckarsulmi főpolgármester részvételével.


A köztársasági elnök is köszöntötte Balczó Andrást

Közélet > Budakeszi

2023-08-21

Balczo85.jpgNovák Katalin köztársasági elnök is köszöntötte közösségi oldalán Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázót, aki 85. születésnapját ünnepelte augusztus 16-án. Feleségével, a Münchenben bronzérmes Császár Mónika tornásszal tizenkét gyermeket nevelt fel budakeszi házukban, amelyet Balczó Andrá saját kezével épített.


Benczúr László lesz Budakeszi díszpolgára

Építészet > Budakeszi

2023-08-14

benczur_diszpolgar.jpgIdén Benczúr László, Ybl-díjas építész, a budakeszi evangélikus gyülekezet felügyelője veheti át augusztus 20-án a Szent István napi önkormányzati ünnepségen a Budakeszi díszpolgáa elismerést. A vértanú keresztények tiszteletére épült budakeszi evngélikus templom Benczúr László tervei alapján készült.


Elhunyt Kis Csongor Áronné

Közélet > Budakeszi

2023-08-03

KissCsongorAronne.jpg"Fájdalommal, de az örök élet bizonyságával a szívünkben tudatjuk, hogy Kis Csongor Áronné Gyulai Ilona, a Budakeszi Népdalkör alapító vezetője hosszú súlyos betegség után 2023. július 26-án, 74 éves korában hazatért Teremtőjéhez. Temetése 2023. augusztus 17-én 15 órakor lesz Gödön a Nemeskéri úti temető ravatalozójából a református egyház szertartása szerint.


Fuss az erdész szemével és szelfizz a szarvassal!

Sporthírek > Budakeszi

2023-07-28

vadaspark_fobejarat.jpgJúlius 16. és szeptember 17. között teljesíthető a „Fuss az erdész szemével!” terepfutóverseny, aminek a kezdő- és végpontja a Budakeszi Vadaspark bejárata, és a vadaskerten vezet át. A sorozat aktuális, 9. kihívása újra a Pilisi Parkerdőbe, ezúttal a Budakeszi Vadaspark környéki erdőkbe invitálja a futókat.


A Volánbusznál lezárult a Zöld Busz-projekt

Gazdasági rovat > Pest megye,Budakeszi

2023-07-26

Jelentősen bővült a Volánbusz környezetkímélő, elektromos flottája az elmúlt másfél évben, a társaság 100 új elektromos autóbuszt állított forgalomba a HUMDA Zrt. Zöld Busz programjának támogatásával - közölte a Volánbusz a program résztvevőivel közös közleményében. A buszflotta fejlesztése a Volánbusz, az MVM-csoport és a Mobiliti Volánbusz Kft. együttműködésében valósult meg.


A nyári szünet minden napján jár a Gyermekvasút

Életmód > Budakeszi

2023-07-25

A nyári vakáció idején mindennap közlekedik a budapesti Gyermekvasút. A MÁV közleménye szerint "még a legmelegebb napokon is érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe, hiszen a népszerűbb turistacélpontok mindegyike a vasútvonal közelében található".Vissza a főoldalra