Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Túrmezei Erzsébet: Eljön

Közélet > Pest megye

2020-11-27

advent.jpgÁdvent. Szelídzengésű üzenet.
Eljön! Eljön!
Beteg, a gyógyulásod,
rab, a szabadulásod,
halott, az életed.
Szomorú, most jön az öröm!
Erőtlen, most jön az erő!
Éjbe’ járó, hajnalra váró,
fölkel a fény neked.
Zendül az ég, zendül a föld,
Isten izent: Eljön! Eljön!
Ádvent! Ádvent!


Újra lesz idősek vásárlási idősávja

Közélet > Pest megye

2020-11-24

idos_idosav.jpgHétköznapokon 9 és 11 óra között, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak az idősek vásárolhatnak az üzletekben – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök november 23-án az Idősügyi Tanács ülése után. Az idősek az időkorláton kívül is vásárolhatnak, de a kijelölt időszakban csak a 65 év felettiek lehetnek az üzletekben.


Ingyenes kezelés SMA-s gyermekeknek

Életmód > Pest megye

2020-11-19

SMA.jpgSokan ismerték meg az utóbbi időben a kis Zente és sorstársa, Levente történetén keresztül a Magyarországon sok gyermeket érintő SMA-betegséget. A genetikai rendellenesség az izmok különböző súlyosságú sorvadását és bénulását idézi elő – emiatt vannak, akik csak feküdni tudnak, míg mások ülni, állni vagy akár járni is képesek.


Tüzifát webshopból

Gazdasági rovat > Pest megye

2020-11-17

Parkerdo_tuzifa_4.jpgAz erdőgazdaságoktól származó tűzifa garancia arra, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez, hiszen köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján, ami nedves fa esetében sokkal nagyobb értéket mutat. Az állami erdőgazdaságok minden esetben számlával és szállítójeggyel igazolják, hogy legálisan kitermelt fát vásárol a vevő.


Csak időpontra mehetünk a kormányhivatalokba

Közélet > Pest megye

2020-11-11

valtozas.jpgNovember 11-től csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok: aki teheti, online intézze hivatali ügyeit! A járvány terjedésének, a személyes kontaktusok csökkentése érdekében csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyet intézni a kormányablakokban és okmányirodákban.


A főváros közelségétől függenek a lakásárak

Gazdasági rovat > Pest megye

2020-11-11

agglomeracio.jpgAz agglomerációban a lakásárakat leginkább a főváros megközelíthetősége befolyásolja: tíz perccel rövidebb utazási idő a fővárosba akár 80 000 forintot is jelenthet a négyzetméterárban - közölte a Takarék Index november 2-án az MTI-vel. A legdrágábbak a nyugat-budai települések. 


Új donorokat várnak

Életmód > Pest megye

2020-11-10

verplazma.jpgMár száznál több beteg gyógyult meg vérplazmakezeléssel, most új donorokat vár az OrthoSrea, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatta kutatócsoport, hogy vérplazma-terápiával kezelhessék a betegeket. A jelenleg ismert egyik leghatásosabb eljárás hazai alkalmazásával már több mint száz embert sikerült meggyógyítani - közölte az ITM november 7-én az MTI-vel.


A Szent János-kórházat támogatta a Mészáros-csoport

Életmód > Pest megye

2020-11-10

Szt_Janos_korhaz.jpgÖtvenmillió forintos támogatást kapott az Új Szent János Kórház Dr. Palich-Szántó Olga Alapítványa a Mészáros-csoporthoz tartozó Mészáros Építőipari Holding Zrt-től. A felajánlást a hatékonyabb járványügyi védekezést segítő egyedi eszközök vásárlására fordították. A kórház szerepe kiemelkedő a járvány elleni küzdelemben: egyike a három kijelölt központnak a fővárosban.


Szerkesztőt keresnek a herceghalmi Hírmondó élére

Közélet > Pest megye

2020-11-03

herceghalmi_hirmondo.jpgA havonta ezer példányban 12 oldalon megjelenő önkormányzati lap élére a megbízás határozatlan időre szól. A felsőfokú vagy szakirányú OKJ-végzettség mellett szerkesztői koncepciót, öt éves szakmai portfóliót, motivációs levelet, egy flekkes főszerkesztői köszöntőt és újságmintát is kér a döntéselőkészítő bizottság. A határidő november 20. 14 óra.


Jogsértő Karácsonyék rendelete

Közélet > Pest megye

2020-11-03

pesti_hirlap.jpgTörvénysértőnek nyilvánította a kormányhivatal Karácsonyéknak az ingyenes lapokat ellehetetlenítő rendeletét, amely miatt törvényességi felhívást is címeztek a fővárosi önkormányzatnak. A rendelkezést a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) érdekes módon nem, de az érintett lapok tulajdonosai, valamint a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke is élesen bírálták.Vissza a főoldalra