Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Pokorni Zoltán nem indul az önkormányzai választáson

Közélet > Pest megye

2024-02-21

pokorni_kozel.jpgPokorni Zoltán, a Hegyvidék fideszes polgármestere nem indul újra jelenlegi tisztségéért és a közélettől is visszavonul sajtó-értesülések szerint. A legesélyesebb jelöltként Fonti Krisztinát emlegetik, aki 25 éve él a Hegyvidéken, 2006-tól önkormányzati képviselő, 2010-től pedig alpolgármesterként dolgozik a kerületiekért. Fonti jelöltségéről a holnapi jelölőgyűlésen szavazhatnak.


A lehullott agancsot ne vigyük haza

Életmód > Pest megye

2024-02-15

szarvas_aggancshullas.jpgA szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékonykérgű fafajok is: Emellett lopásnak minősül.


Egy hét alatt 900 gyorshajtás a II. kerületben

Közélet > Pest megye

2024-02-13

Egy héten alatt több mint kilencszáz gyorshajtást mértek a II. kerületben felállított fix sebességmérők a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapja szerint. Az Árpád fejedelem útján, a Nagykovácsi, a Törökvész, a Hidegkúti és a Máriaremetei úton, a Zöldlomb és a Kapy utcában működő mérők előtt január 29. és február 4. között összesen 157 546 gépjármű haladt el, eközben 923 esetben rögzítettek sebességtúllépést.


Egy kegyelem rekonstrukciója

Közélet > Pest megye

2024-02-09

SebesGabor.jpg“Az ellenzék inkvizíciós eljárásban máglyára vetette Novák Katalin köztársasági elnököt az általa adott kegyelem miatt. Az ügy megítélésekor két szempont vezetett: erős kritikával olvastam az ellenzéki sajtót, és feltételeztem, hogy Novák Katalin ép erkölcsi érzékű, empatikus, a feladatát komolyan vevő ember” – érvel oknyomozó írásában Sebes Gábor publicista, a Hegyvidék egykori polgármestere.


PRO FILII - PÁLYÁZAT 2024

Közélet > Pest megye

2024-01-30

A Pro Filii Alapítvány pályázatot hirdet olyan közösségi cél támogatására, amely hozzájárul a Magyarországon és a határon túli magyarlakta településeken főként gyermekek egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához, segíti a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javítását, emeli hazánk szellemi, művészeti, kulturális és sportéletének színvonalát. Az első határidő február 28.


Február 11-ig pályázható a High-Tech Suli program

Közélet > Pest megye

2024-01-29

Az eddig támogatott 39 iskola után újabb öt nyerhet összesen 200 millió forint támogatást digitális tanteremre a High-Tech Suli program pályázatán – közölte a Mészáros-csoport. Várkonyi Andrea, az Alapítvány az innovatív oktatásért kuratóriumi elnöke a program közösségi oldalán videóban jelentette be, hogy egyenként negyvenmillió forint fejlesztéshez juthatnak a február 11-én záró pályázaton nyertes intézmények.


Erdei vándortábor idén nyolcadszor

Életmód > Pest megye

2024-01-26

Az Országos Erdészeti Egyesület az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával idén nyolcadik éve szervezi meg felső tagozatos és középiskolás diákoknak az erdei vándortáborokat, ezzel segítve, hogy az egy hetes táborban a fiatalok megismerjék a magyar erdők rejtett kincseit és hazánk kulturális örökségét. Idén június 22. és augusztus 19. között, 12 különböző útvonalon várják a táborozni vágyó csoportokat.


Ónos eső Veszprém, Fejér és Pest vármegyében

Közélet > Pest megye

2024-01-23

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján kedd kora hajnaltól északnyugat felől olyan csapadékzóna érkezik, amely ónos esőt hoz magával. Jelen állás szerint kedd kora délelőttig az északkeleti vármegyék kivételével nagy területen várható majd ónos eső. A legtöbb Veszprém, Fejér és Pest vármegyékben várható, itt vastagabb jégpáncél is képződhet.


Oltópontok Pest vármegyében

Életmód > Pest megye

2024-01-22

A légúti fertőzések még mindig jelentős erővel vannak jelen a lakosság körében. Az ismert kórokozók közül a légúti megbetegedések legnagyobb részét a COVID-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 és az influenza betegséget okozó influenza vírus okozza. Leghatékonyabban mindkét megbetegedés védőoltással előzhető meg - a Pest Vármegyei Kormányhivatal  szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint. 


Mi lesz a Gellért-hegyi siklóval?

Gazdasági rovat > Pest megye

2024-01-18

A Gellért-hegyi sikló projekt óvatos megfogalmazással élve is a fővárosi önkormányzat indította perek áldozata egyelőre. Közeleg 2025 vége, amikor befejeződik a Citadella-rekonstrukció, s ha más eszközzel nem lehet, a hazai és külföldi turisták ismét buszokkal próbálják majd megrohamozni a pazar kilátás mellett immár múzeummal és más szolgáltatásokkal is bíró épületet, ami napi 400 buszt is jelenthet eg turistaszezonban.Vissza a főoldalra