Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


katonahoseink.militaria.hu

Múltunk tanúi > Pest megye

2020-09-20

Már hozzáférhető és kutatható az I. világháborúban hősi halált halt, megsebesült és hadifogságba esett magyarországi katonák adatbázisa az interneten. A katonahoseink.militaria.hu oldalt szeptember 14-én mutatta be a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeumban Németh Szilárd, a HM parlamenti államtitkára, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.


A kerékpárok biztonságáért

Közélet > Pest megye

2020-09-18

A rendőrség 2015-ben indította el a BikeSafe elnevezésű kerékpár regisztrációs országos programját, amelynek során lehetőség van egyénileg vagy a rendőrség közreműködésével regisztrálni a kerékpárokat a www.bikesafe.hu oldalon. Amennyiben ezt szeretnéd igénybe venni, kérdezd meg a lakhelyedhez legközelebb található rendőrkapitányságot, hogy mikor lenne erre lehetőséged.


Lombkoronasétány lesz a Normafán

Életmód > Pest megye

2020-09-08

normafapark.jpgA Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatára a Normafa területén lombkoronasétány - tanösvény és kilátópont - létesülhet. A terepszinten vezetett és csak meghatározott pontokon a lombkorona szintjére emelkedő sétánnyal az önkormányzat célja, hogy kevesebb parkoló legyen a hegyen és a hamarosan megújuló Libegővel közelítsék meg a területet az odalátogatók.


Ejtőernyős hősöket azonosíthat a jegygyűrű

Múltunk tanúi > Pest megye

2020-09-07

HM_jegygyuru.jpgÁllampolgári bejelentés alapján végeztek feltárást augusztus elején a Pest megyei Sülysáp határában a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadisírgondozói. Egy szemtanú szerint ugyanis a szántóföldön magyar katonákat temettek el az 1944 novemberi harcok után. A lakosság segítségét kérik az azonosításhoz.


Szeptembertől fizetős a parkolás

Életmód > Pest megye

2020-09-04

A Pilisi Parkerdőt évi 25 millió látogató keresi fel, ami elsősorban a legnépszerűbb helyeken és környékükön - főképp hétvégente - jelentős természeti terhelést eredményez. Ezt mérsékelni, szabályozni igyekszik a Pilisi Parkerdő Zrt. Ennek köszönhető, hogy 2020 szeptemberétől fizetős lesz a parkolás az Apátkúti-völgy parkolójában.


Szeptember 11-ig nem jár a kisvasút

Közélet > Pest megye

2020-09-02

GyermekvasutaAvatas2020-DimenyAndrasfoto12-400x267.jpgAugusztus 19-én tartották az előző tanévben kiképzett gyermekvasutasok avatását. A budai hegyekben kanyargó kisvasút egyben kerek évfordulót is ünnepel, a ma is üzemelő teljes vonalat 1950. augusztus 19-én adták át. A járatok a vírushelyzet miatt szeptember 11-ig szünetelnek.


Vasútfejlesztés indul két vonalon a megyében

Gazdasági rovat > Pest megye

2020-09-01

vasutfejlesztes_vitezy_facebook.jpgKét olyan vasútfejlesztési tervezetről számolt be Vitézy Dávid, amelyek több tízezer vonattal közlekedő mindennapjait tehetik könnyebbé, plusz a kisebb autósforgalom miatt is még jó néhányan örülhetnek.


Átadták a kibővült Millenáris parkot

Gazdasági rovat > Pest megye

2020-08-28

Szellkapu_MTI-DemecsZsolt_DEM20200821011.jpgHúszévnyi munka méltó befejezése a mostani megnyitó. Az augusztus 20-án átadott parkkal olyan közösségi tér jött létre, amely Buda polgári hagyományát képviseli, miközben mindenben megfelel a XXI. századi városok környezetvédelmi koncepciójának.


HATÁRTALANUL vetélkedő

Panoráma > Pest megye

2020-08-26

A külhoni és anyaországi diákok próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának az összetartozás üzenetét hordozó nyári vetélkedőjén: a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak. Az elődöntő tesztje 2020. augusztus 31-ig tölthető ki.


Tovább bővül az M4

Gazdasági rovat > Pest megye

2020-07-28

Átadták az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházását a Duna Aszfalt Kft. kivitelezte 26,3 milliárd forintból. Ezzel a szakasszal elkészült a gyorsforgalmi út teljes Pest megyei része: mmár több mint 60 kilométeres egybefüggő négysávos út vezet Budapestről Abonyig.Vissza a főoldalra