Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Telkiben a legmagasabb a diplomások aránya

Közélet > Pest megye,Telki

2023-10-16

A 2022-es népszámlálás szerint nő a 30 év alattiak házasságkötéseinek száma, a gyermekesek aránya, mégis öregszik a társadalom. Kincses Áron, a KSH elnöke a szeptember 26-i, végleges adatokat közlő tájékoztatón elmondta: jelentősen nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák átrendezik a munkaerőpiacot. A magyaroknak magasabb szintű az idegennyelv-ismerete, az iskolai végzettsége és a digitális jártassága.


Várunk a Telki Nőikarba!

Kultúra > Telki

2023-08-25

telki_noikar.jpgSzeretnél része lenni egy vidám, összetartó közösségnek? Csatlakozz hozzánk és engedd át magad egy zenei kalandnak! Fejleszd énektudásodat, élvezd az együtt alkotás izgalmát, tapasztald meg a közös munka örömét, az éneklés varázsát, a barátságokat, amelyek összekötnek bennünket! Ha szeretsz énekelni, tudsz közösségben működni, jelentkezz!


V4: Árvai a legjobb magyar

Sporthírek > Telki,Zsámbék

2023-07-12

A címvédő Adam Toupalík nyerte a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny július 8-i magyar szakaszát. A legjobb hazai versenyzőként Árvai Kristóf a 11. helyen ért célba. A budapesti Carl Lutz-rakpartról indult a mezőny a 138 km-nek, hogy Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény és Ravazd érintésével érkezzen a pannonhalmi apársághoz. Az apátsághoz vezető 940 méternyi, 15 %-os emelkedőkkel tűzdelt szakaszt kétszer megmászva, egy pannonhalmi körrel értek célba.


Holtan találták a húszéves fiút

Közélet > Telki

2023-02-13

holtan_talatak.jpgMúlt csütörtökön veszett nyoma a húszéves Botondnak, akit nagy erőkkel kezdett keresni a rendőrség és az édesanyja felhívására összeállt önkéntes csapat. A fiú holttestét szombaton délután találták meg az erdészek, s az I. kerületi tűzoltók hozták ki az edrőből. Feltehetően önkezével vetett véget az életének a keresésben segtő csapat internetes bejegyzése szerint.


VI. Fuss az erdész szemével

Életmód > Budakeszi,Telki,Nagykovácsi

2022-11-14

Az Országos Erdészeti Egyesület „Sportolj tudatosan az erdőben!” programjának célja, hogy az erdőben sportolók megfigyelésekkel, összefüggések felfedezésével megértsék az erdei ökoszisztémát. Ilyen a „Fuss az erdész szemével” terepfutó-sorozat, melynek hatodik, őszi állomása a Budakeszi, Telki és Nagykovácsi közötti erdők rejtett összefüggéseit. A kihívás december 15-ig teljesíthető.


Telkiből érkezett a legtöbb online kérdőív

Közélet > Pest megye,Telki

2022-11-02

nepszamlalas2022.jpgOktóber 19-én lezárult a népszámlálás online kitöltési szakasza. Az adatgyűjtésben érintett 5 millió cím 63,5 százalékából, 3,2 millió címről közel 7 millió személyi kérdőív érkezett a rendszerbe. Ez több mint a háromszorosa az előző, 2011. évi népszámlálási eredménynek, amikor a kérdőívek húsz százalékát töltötték ki interneten a KSH közleménye szerint.


Másodjára avattak magyar óvodát Gyimesbükkön

Panoráma > Budakeszi,Telki

2022-10-19

DKATE20221008026.jpgGyimesbükk kinőtte a magyar állam támogatásával 3,5 éve felújított óvodát, ahol még csak húsz gyerek tanulhatott, ezért október 8-án magyar állami pénzből új óvodát avattott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, ahol két hosszú és egy rövid programos csoport, összesen 58 gyermek kezdte meg a tanévet a ma a román többségű Bákó megyéhez tartozó faluban.


A 15. aradi vértanú

Múltunk tanúi > Telki

2022-10-06

KazinczyLajos.jpgKazinczy Lajos a Madách Színház és a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) állítttatta emlékhelyénél a Fiumei úti sírkertben október 5-én Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója azt mondta: szerencsések vagyunk, hogy nem kell az aradi vértanúkhoz hasonlóan az életünket áldozni a hazánkért, de merítsünk erőt a szavaikból, hogy tudjuk: országunk szuverenitásának megőrzésével tartozunk az aradi hősöknek.


Folytatódik a telki edzőközpont építése

Sporthírek > Telki

2022-09-13

A Telki edzőközpont II. ütemét a Meto-Építő Építésszervező, Generál-kivitelező és Szolgáltató Zrt. nyerte, nettó 1 milliárd 299 millió forinttal egy épület, két lelátó és két szabadtéri tárolóterület építésére. A pálya fenntartásához készül egy 313,5 négyzetméter nettó alapterületű fűtött gépszín, 2x100 köbméter kapacitású homoktároló, valamint a helyszínen levágott fű hasznosításához egy 3x500 köbméteres nyitott komposztáló.


Szeptember 1-től nincs ügysegéd

Közélet > Páty,Telki,Budajenő,Tök

2022-09-01

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye szerint 2022. szeptember 1-jén megszűnik a telki, budajenői, töki és pátyi ügysegéd ügyfélfogadása. Ügyintézésre az érintett települések lakóninak a rendőrség épületében működő Budakeszi Kormányablakban van lehetőségük a Dózsa György tér 25. alatt. Az ügyfelek lakóhelyükhöz közeli kiszolgálására Pest megyében Mobilizált Kormányablak Ügyfél-szolgálatok (kormányablak-buszok) működnek.Vissza a főoldalra