Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Közös koncertet adott szolnoki szimfonikusok és az Aurevoir.

Kultúra > Zsámbék

2024-01-31

aurevoir.jpgA Müpában adott közös koncertet január 30-án a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és az Aurevoir. együttes - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. január 29-én közleményben. A szolnoki szimfonikusok zenei palettáját évek óta színesítik crossover produkciók. Az Aurevoir. Symphonic elnevezésű műsort Balogh Sándor vezényli.


Elkészültek a zsámbéki romtemplom újjáépítési tervei

Építészet > Zsámbék

2023-12-22

Eredményesen zárult a Zsámbék önkormányzatának a Zsámbéki Öregtemplom és környezetének megújítására irányuló tervpályázati eljárása: a győztes Közti Zrt. terve alapján újjáépülhet a zsámbéki premontrei templom, a középkori magyar templomépítészet egyik legikonikusabb és legszebb környezetű szakrális épülete - tájékoztatta a Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) az MTI-t december 13-án.


Tudományos és innovációs ipari parkot fejleszt az Óbudai Egyetem

Közélet > Zsámbék

2023-12-05

Az a kormány célja, hogy az egyetemek a gazdasági és társadalmi átalakulás motorjai legyenek, a gazdasággal együttműködve pedig jelentősen növeljék Magyarország versenyképességét - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter november 21-én Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem mechatronikai tudományos laborjai első ütemének átadó ünnepségén.


Díjat kapott a ROM-projekt

Kultúra > Zsámbék

2023-11-20

Versényi Anna debreceni iskolapszichológust KÉPesek című művészeti programja kapta idén a Ludwig Múzeum Arttransfer-díját hátrányos helyzetű kamaszoknak szervezett depresszió és önsértést megelőző, a mentális egészség helyreállítását célzó művészeti programjáért. Somogyi Zsuzsanna egy zsámbéki rom feldolgozásán keresztül, kamasz diákokkal jutott el progresszív megoldásokig és a tematikus Mind Boxok elkészítéséig.


Hagyományőrzők elevenítik fel a középkort Zsámbékon

Múltunk tanúi > Zsámbék

2023-09-26

Zsámbék középkori múltjába, hagyományaiba, hiedelemvilágába enged betekintést a Fékomadta fesztivál a Romtemplomnál. Az interaktív összművészeti fesztivált helyi művészek és hagyományőrzők öt éve hívták életre. Október 14-én a romtemplom körül középkori falu és vár épül fel. Lesz interaktív csata, "birkacinca", bemelegítő haditorna és bestiárium, de boszorkányégetés és máglyarakás is.


Zsámbéki és biatorbágyi fotók a legjobbak között

Kultúra > Zsámbék,Biatorbágy

2023-09-06

1.hely_Zacs_Agoston_Zsambek2.jpgPest Vármegye Önkormányzata és a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület fotópályázatot hirdetett a Pest vármegyei értéktár egyes elemeinek népszerűsítésére, amelyen amatőr és profi fotósok, lakhelytől függetlenül részt vehettek. Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb hét kép volt beküldhető.


Új épületet kapott az óvoda

Közélet > Zsámbék

2023-09-05

zsambek_refovoda_CsehAgnes_vez.jpgA közösség nem megköt, hanem megtart, és a közösségeket őrizni kell - mondta Menczer Tamás a zsámbéki Csillagvilág református óvoda új épületének megnyitóján szeptember 3-án. A nemzeti, kulturális, vallási, családi közösségeket nem szétrombolni, hanem megőrizni és támogatni kell, mert a közösség erős, és benne az egyén is erősebb és boldogabb.


Idén is folytatódik a #Kedves Zsámbék!

Kultúra > Zsámbék

2023-08-02

Az ötödik nyáron várja a nézőket a Seres Tamás rendezte #Kedves Zsámbék! zenés felolvasószínház a Zsámbéki Nyári Színházban: augusztus 13-án látható a következő előadás. A Zichy-kastély ősfás udvarán irodalom és zene találkozik, neves magyar színészek és zenészek idézik meg nagy költőink gondolatait és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.


V4: Árvai a legjobb magyar

Sporthírek > Telki,Zsámbék

2023-07-12

A címvédő Adam Toupalík nyerte a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny július 8-i magyar szakaszát. A legjobb hazai versenyzőként Árvai Kristóf a 11. helyen ért célba. A budapesti Carl Lutz-rakpartról indult a mezőny a 138 km-nek, hogy Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény és Ravazd érintésével érkezzen a pannonhalmi apársághoz. Az apátsághoz vezető 940 méternyi, 15 %-os emelkedőkkel tűzdelt szakaszt kétszer megmászva, egy pannonhalmi körrel értek célba.


Opera Fest Zsámbékon

Kultúra > Zsámbék

2023-06-14

Külföldi és magyar művészek lépnek fel az Opera Fest Zsámbékon a Romtemplomnál július 14-15-én. A nyitógála vendége az Európa szerte ismert Walhalla zum Seidlwirt férfi együttes, amely a Konzerthaus Berlinben, a Brucknerhaus Linzben, a Liszt Ferenc Zeneakadémia nagytermében, s a Sziget fesztiválon is koncertezett. Közreműködnek a Fővárosi Nagycirkusz művészei, Szabó Réka, Philipp Mayer operaénekesek és Szüts Apor zongoraművész.Vissza a főoldalra