Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Közmeghallgatás

Közélet > Páty

2007-01-23


A közel 6000 lelket számláló faluból alig harminc érdeklődő vett részt a december 14-i polgármesteri és képviselői közmeghallgatáson. Az alacsony részvételi arány talán az időpont meghirdetésének nehézségeivel indokolható: túl későn és szűk körben kapott nyilvánosságot a végleges dátum.

A közmeghallgatást dr. Bognár András polgármester nyitotta meg, aki köszönetet mondott azért, hogy a település többsége ismét bizalmat szavazott neki.
 A közmeghallgatás elsőrendű témája a Templom vagy egészségügyi intézmény? kérdése volt.  A történet lényege, hogy a Petőfi és a Munkás utcák által körülzárt területen dr. Gurin Ferenc háziorvos a Naplemente Öregek Otthona melletti, közel háromezer négyzetméteres tekén egészségügyi intézményt hozna létre, ahol szakrendelők is működnének. Erre megkapta az engedélyt. A szomszédos, közel tízezer négyzetméteres ingatlanon pedig a pátyi katolikus egyházközösség szeretne templomot építeni, amire megkapta az engedélyt az önkormányzattól. A engedélyt azonban Gurin dr. megfellebbezte, s félő, hogy a bíróságon köt ki az ügy. Az önkormányzat reméli, hogy a felek mihamarabb megegyeznek, hogy a beruházások elkezdődhessenek.
Problémát jelent a lakóknak a Bocskai és az Erkel utca végében folyó építkezések. Sajnos munkaszüneti napokon is folyamatosan dolgoznak a munkagépek, és ezek meghaladják az elviselhető zajszint határát.
Kérdésként merült fel még a Kerék-kert ügye, ahol csatorna-fektetési munkák folytak. A térségben lakók kérdezték: a hivatal szándékozik-e ott utcát nyitni? Erre a kérdésre azonban sem a polgármester úr, sem a képviselők nem tudtak egyértelmű választ adni.
Örökzöld témaként a pátyi utak minősége is terítékre került. A kátyúk átmeneti, önhatalmú javítása heves vitát váltott ki. A kátyúk javítása a Közútkezelő Kht. hatásköre, így a jóhiszemű állampolgárok semmiképpen nem javíthatják falunk útjait.


Vissza