Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új helyzet Remeteszőlősön

Közélet > Remeteszőlős

2016-02-29


Az elmúlt másfél hónapban hirtelen megnőtt a kicsúszásos, súlyos sérüléssel is járó balesetek száma a Nagykovácsi út Vénusz utcai hírhedt S-kanyarjában. Remeteszőlős önkormányzata a rendőrség és a készenléti szolgálat ide vonatkozó adatait február 15-én megküldte a Magyar Közútnak a vészhelyzet kivizsgálását és mielőbbi megoldást kérve. Február 23-án újabb súlyos autóbaleset történt.

Így február 24-én már bejárást is tartott a Magyar Közút, Nagykovácsi és Remeteszőlős önkormányzata a rendőrség képviselőivel. A megoldás első lépcsőjeként még aznap felületi marással érdesítették a veszélyes szakaszt. A második lépcsőben az időjárási viszonyoktól függően, de legkésőbb március 31-ig kicserélik a kopóréteget.

A remeteszőlősi önkormányzat arra figyelmezteti az arra autózókat, hogy a Rácski telepi kanyarban jelentősen megváltozik az út felülete: az út burkolata kevésbé csúszik, de ideiglenesen zajosabbá válik. Az új kopóréteg felvitelét követően (a kivitelező vállalása szerint legkésőbb március 31-ig) ez a fokozott zajhatás megszűnik. Minden esetben vegyék figyelembe a sebességkorlátozó táblákat is, mert ennek betartását - a sok baleset miatt - a rendőrség fokozottan ellenőrzi.


Vissza