Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Lakóhelyünk értékei

Kultúra

2007-06-06


A Budakeszi Kultúra Alapítvány nagy érdeklődést kiváltó pályázatára negyvenhárom, többségében felnőtt amatőr vagy professzionális művészek több mint száztíz pályaművet nyújtottak be. Az eredményeket május 27-én a művekből összeállított kiállítás megnyitásával egy időben Hidas Mátyás, a kuratórium elnöke hirdette ki.

A Budakeszi Kultúra Alapítvány „Lakóhelyünk értékei” címmel megjelent fotó- és képzőművészeti pályázata iránti érdeklődés a kiírók minden eddigi reményét felülmúlta: negyvenhárom alkotó összesen száztizenhét alkotást juttatott el a kitűzött határidőre az alapítványhoz. Huszonkilencen budakesziek voltak, a többiek a környező településekről nyújtották be munkáikat. Az alkotások több mint kétharmadát amatőr és professzionális felnőtt művészek készítették. A beérkezett pályaművekből kiállítás nyílt a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban. A teljes tárlatot csak május 27-én, az eredményhirdetés napján lehetett megtekinteni, a díjazottak munkáit bemutató kiállítás azonban június 12-ig látogatható a budakeszi művelődési központ Erkel Mini Galériájában (Fő u. 108.).
 A száztizenhét alkotást négytagú zsűri bírálta el, melynek tagjai: dr. Callmeyer Ferenc építész (Telki), Kuchta Nándor fotóművész (Budakeszi) Somos Miklós festőművész (Budakeszi), Richly Zsolt rajzfilmrendező (Nagykovácsi) voltak.
 Az eredményeket május 27-én, a kiállítás megnyitásával egy időben Hidas Mátyás, a Budakeszi Kultúra Alapítvány kuratóriumának elnöke hirdette ki.

Fotó, fotómontázs kategória

12 év alatti korcsoport
1. helyezett Szabó Rita (Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium fotószakköre, Budakeszi)
2. helyezett Szabó Rita 1., Szabó Rita 2., Szabó Rita 3.
3. Dévényi – Győrffy Imola (Budakeszi)

12-18 év közötti korcsoport
1. helyezett Salamon László (Budakeszi)
2. helyezett Salamon László
3. Novoláth Hanna (Telki)

18 év feletti korcsoport
1. Czajlik Zoltán (Páty)
2. Simonics László (Budakeszi)
3. Bodola Gergely (Budakeszi)
Különdíjat kapott Bartakovics Dorisz (Telki)
Külön oklevéllel ismerték el Dévényi János, Markovics László, Nagy Ádám, Veress László (Budakeszi), Jurkó Viktória (Nagykovácsi), Pogány Petra (Budapest), Rehák Judit (Telki), Sallai Gábor Dávid (Budajenő) munkáit.

Egyedi képzőművészeti alkotás kategória

12 év alatti korcsoport
1. Tóth Éva Zsuzsanna  12 (Budakeszi)
2. Dévényi-Győrffy Előd 12 (Budakeszi)
3. Schmotzer Kristóf 9 (Budakeszi)

12 – 18 év közötti korcsoport
1. Gadányi Blanka (Perbál)
2. Morvay Petra (Budakeszi)
3. Nagy Anna (Budakeszi)

18 év feletti korcsoport
1. Simon István (Budakeszi)
2. Bónyai Barbara 1., 2. (Budakeszi)
3. Makhult Gabriella 1.  2.  3.  (Budakeszi)
Külön oklevéllel ismerték el Gál Mária (Budakeszi), Horváth Mária (Budajenő) és Kósa János (Budakeszi) munkáját.

A díjazottakat és munkáikat a Budakeszi Kultúra Alapítvány a Budakeszi Iránytű regionális havi lappal együttműködésben kívánja megismertetni a szélesebb közönséggel. A fotópályázat nyertes képeit korcsoport szerinti bontásban a júniusi (12 év alatt), a július-augusztusi összevont szám (12-18 év között) és az októberi lapszám (18 év felett) címlapján mutatják be. A díjazott művészekkel interjúk megjelentetését a Budakeszi Iránytűben, a legszínvonalasabb munkákból összeválogatott tárlatot pedig vándorkiállítás keretében az érintett településeken is tervezi bemutatni az Alapítvány.

A pályázat kiírásában és lebonyolításában végzett munkájáért külön köszönet illeti Nádas Annát, aki a Budakeszi Kultúra Alapítvány kulturális szakmai referense.


Vissza