Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az AWS nyerte A Dal második elődöntőjét

Kultúra > Budakeszi

2018-02-19


Február 17-én lezajlott A Dal 2018 második elődöntője, összeállt a döntősök listája - jövő szombaton kiderül, ki képviseli Magyarországot a hatvanharmadik Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet Portugáliában rendeznek meg. A második elődöntőt a budakeszi kötődésű AWS nyerte meg.

Az AWS egy alternatív rock–metal, post-hardcore zenekar, amit 2006 nyarán alapított Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron. Eddig három kislemezt, három nagylemezt, és hét videoklipet adott ki a javarészt volt prohászkásokból álló zenekar.

Február 17-én este újra a Dal színpadára állt az AWS, a Ceasefire X, Horváth Cintia & Balogh Tomi, Király Viktor, Odett, Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert, Vastag Tamás és a yesyes, lezajlott a második elődöntő is.

A legtöbb pontot, összesen 46-ot,  az AWS szerezte Viszlát nyár című dalukkal. A második helyen a yesyes jutott tovább 45 ponttal, a harmadik Király Viktor lett a Budapest Girl című dalával. A negyedik hely a beérkezett szavazatok alapján Horváth Tamásé lett, így ő is kapott esélyt, hogy kijusson az Eurovízióra Portugáliába.

Az első elődöntőből is négyen mehettek tovább múlt héten, Süle Zsolt (Zöld a május), Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez) és a Leander Kills (Nem szól harang) is ott lesznek a fináléban. Nyolcan lesznek a döntőben február 24-én, a győztes utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra, ahol tavaly Pápai Joci képviselte Magyarországot.Az AWS: Kökényes Dániel, Siklósi Örs, Veress Áron és Schiszler Soma

forrás: A Dal 2018

Vissza