Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Perbáli majális

Közélet > Perbál

2007-06-01


2007. május 19-én rendezte meg a perbáli Német Kisebbségi Önkormányzat a hagyományos majálisát. Családi vetélkedők, kispályás foci körmérkőzések (gyermek és felnőtt egyaránt), ugrálóvár, lovaglás, kocsikázás, a Perbáli Tűzoltó Egyesület által kiállított tűzoltóautók, felszerelések megtekintése, íjászkodás, az általános iskola tanulóinak német nyelvű zenés, énekes műsora, a mányi hagyományőrző svábtánccsoport fellépése, kézműves foglalkozások, autószimulátoros verseny színesítette a programot.

     A majális hetében egy 36 fős delegáció látogatott Perbálra Németországból. Községünk idén ünnepli a 10 éves partnerkapcsolatát a németországi Burgwalddal. Erről a vidékről, Ernsthausenből érkeztek hozzánk vendégeink. A majális délutáni egyik fő sportprogramja a Perbál-Ernsthausen öregfiúk mérkőzés volt, melyet a Kaméleon tánccsoport nyitott meg pom-pom táncával. A barátságos mérkőzés győztesei a vendégek voltak.
      Az egész nap működő büfé és az esti tombolasorsolás bevételét az általános iskola sportpályájának felújítására és parkosítására ajánlottuk fel.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg