Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kodály művészete

Kultúra > Budakeszi

2018-05-09


A Czövek Erna AMI Zeneiskolában május 17-én 17.30-kor tartják a Kodály művészete-pályázat zárókoncertjét. A gitárzenekar kíséretével a diákok Kodály 12 kétszólamú, énekhangra írt zeneművét adják elő a Bicinia Hungarica első kötetéből. A vokális művek zenekari bevezetőjét és hangszeres átiratát Kozma László tanár készítette.

A hangversenyen elhangzó darabok mellett az érdeklődőknek Power Point-os bemutatóval beszámolnak a projekt egész tanévet felölelő programjáról. A pályázatot június 19-én projektértékeléssel zárják.

A pályázat támogatói a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

A 2017/2018-as tanévben a 2.a. szolfézscsoport és a zeneiskola gitárzenekara egy egész éves projektet valósít meg "Kodály művészete" címmel a zeneiskola Nemzeti Tehetségprogramban meghirdetett nyertes pályázata keretében. A gyerekek májusban Kodály Bicíniumaiból koncertet adnak, ezen kívül prezentációkkal, tablókészítéssel előadásokkal dolgozzák fel és mutatják be a zeneszerző-zenepedagógus életművét.

Az első iskolán kívüli program november 26-án, vasárnap 11 órakor lesz, amikor a Zeneakadémián megtekintik a Játsszunk Háry Jánost c. előadást, majd meglátogatják a Bartók-emlékházat. Az egész napos programra kísérőtanárok viszik a gyerekeket. A nap teljes anyagi vonzatát (utazás, belépőjegyek, ebéd) pályázati pénzből az iskola állja.

forrás: Czövek Erna AMI Zeneiskola


Vissza