Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Premecz Enikő a Jobbik új képviselője

Közélet > Budaörs

2018-08-27


Augusztus 22-én rendkívüli ülést tartott Budaörs képviselő-testülete. Az ülés megnyitását követően esküt tett a testület új tagja, Premecz Enikő (Jobbik), aki a június 20-án a Jobbikot elhagyó Császárné Kollár Tímea megüresedett listás önkormányzati képviselői helyét kapta meg.

A párt Pest megyei elnökének lépésére lehetett számítani, mivel egyike volt azoknak, akik Dúró Dórát javasolták Toroczkai László elnökhelyettesének a Jobbik tisztújító kongresszusán, és részt vett a Mi Magunk platform alapításában is. Kollár Tímea a döntését azzal indokolta, hogy a Jobbik – mint párt – eszköz, de nem cél.

A leköszönő elnök közölte azt is: szintén kilép a pártból Pulai Edina, Érd önkormányzati képviselője, Battai Zoltán és Zsombik Zsolt bizottsági tag, valamint Boda Bánk László, Tatabánya önkormányzati képviselője, akik a továbbiakban függetlenként folytatják munkájukat. Mindezek mellett a biatorbágyi, a budaörsi, az érdi, a perbáli és a piliscsabai szervezetekből a tagság többsége ugyancsak kilép a pártból, így a szervezetek is megszűnnek.

Császárné Kollár Tímea lemondása miatt új bizottsági tagokat is választott a budaörsi testület: a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság nem képviselő tagjává augusztus 22-től Kovalik Sándort, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság, illetve a Közoktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság tagjává pedig Premecz Enikő képviselőt választották meg. Premecz Enikő külsősként évek óta részt vett az önkormányzati szakbizottságok munkájában. 1998 óta lakik a Törökugratón, 2009 óta tagja a Jobbiknak.

Döntöttek a telekeladásokból majdan beérkező vételár sorsáról is, amelyet többek között a Pagony utcai óvoda új épületének tervezésére, az uszoda-sportcsarnok tetőszigetelésére, egy Fém utcai útfelújításra és önkormányzati intézmények felújítására fordítanak. Tíz millió forinttal pedig az általános tartalékot növelték meg.

fotó: Budaörsi Info 2014


Vissza