Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Városi elismeréseket adtak át

Közélet > Budaörs

2018-10-08


Az 1993-ban alapított Szakály Árpád Pedagógus Emlékérmet ebben az évben Göncziné Szurdi Ágnes (1. számú Ált. Iskola), Kremó Andrea (Kesjár Csaba Ált. Isk. nyugalmazott tanára), Tollner József (Illyés Gyula Gimnázium), a Budaörs Egészségügyéért díjat Nagy Mária vehette át Wittinghof Tamás polgármestertől.

Göncziné Szurdi Ágnes  ének zene tanár, pedagógus 1979-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és szerzett középiskolai énektanár és karvezető diplomát. Budaörsre, az I. sz. általános iskolába 1985-ben került, az énektagozat megalapítása után, ahol őrizte és magas színvonalon tanította Szakály Mátyás örökségét. A tanórák mellett az énekkar munkájában és területi kórustalálkozó szervezésében is lelkiismeretesen részt vesz. Éveken át szervezete és koordinálta az erdélyi testvériskola látogatásokat, illetve az utazásokat, ahol a tanulóknak lehetősége nyílt az erdélyi zeneművészet megismerésére. Szívügye az iskolai adventi  koncertek, mely esemény az elmúlt hat esztendőben a városi adventi  programok közé emelkedett. Kórusa itt lehetőséget kapott többek között a Ghymes Együttessel  és Pitti Katalinnal való közös éneklésre és felléptek a Kongresszusi Központban is.

Kremó Andrea, a Kesjár Csaba Általános Iskola matematika tanára 1987 óta budaörsi pedagógus. Közel 30 év alatt generációkat nevelt fel osztályfőnökként. A matematikát olyan módon tanította, hogy diákjai magas színvonalon tudták folytatni tanulmányaikat a középiskolában. Tehetséggondozási tevékenységével kiemelkedően sok eredményt ért el. Bolyai-, Zrínyi- és városi tanulmányi versenyeken egyaránt voltak, vannak országos helyezett diákjai. Hosszú éveken át tanított informatikát is, mindig megújuló módszerekkel. Önképzésre való hajlandósága egész pályafutása alatt rendkívül erős volt, több mint húsz továbbképzésen vett részt az elmúlt években, még a nyugdíjazása előtti tanévben is még képezte magát. Tehetséggondozása mellett a korrepetálásokra is nagy gondot fordított. Nyugodt személyisége, igazságszeretete sokat épített munkahelyi légkörön is. 28 évet tanított Budaörsön és a tavalyi évben vonult nyugdíjba. A tantestület egybehangzó véleménye alapján javasolták a Díjra, folyamatos magas színvonalú munkájáért, az intézmény pozitív arculatának formálásáért, valamint azért, mert a gyermekek felkészítésével és az elért versenyeredményekkel Budaörs és iskola számára számos elismerést szerzett.

Tollner József matematika-fizika szakos középiskolai tanár 1988-ban kapott diplomát a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd 2005-ben egyetemi kiegészítő képzés keretében a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán, - 2006-ban oklevelet szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közoktatási vezető szakján. 1983 óta tanít Budaörsön, 1987-óta óta az Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnáziumban. Tanári pályafutása során folyamatosan vállal osztályfőnöki szerepet, osztályainál nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, a versenyszellem kialakítására. Matematikatanárként diákjait évek óta felkészíti területi, megyei és országos tanulmányi versenyekre. Több diákja ért el kimagasló eredményt. Tehetséggondozó munkájáért Graphisoft-díjat kapott. Lelkes szervezője az iskolai életnek. Részt vesz az iskola nemzetközi kapcsolatainak kialakításában, a Kárpát-medence program nemzetközi osztályának munkájában, a nyári táborok lebonyolításában. A tantestületben aktív szerepet tölt be, szervezetben gondolkodó, véleményformáló egyéniség. Országos szinten is vezető szerepet vállal a pedagógusok érdekvédelmi tevékenységében.  

Nagy Mária, ápoló 1986-ban szerzett általános ápoló, általános asszisztensi végzettséget. 2003-ig folyamatosan képezte magát, többek között felnőtt szakápoló, gyógymasszőr, sportmasszőr, reflexológus szakképesítést szerzett. 2004 óta dolgozik Budaörsön az egészségügyi központban. Részt vett az Irányított Betegellátási Rendszer kistérségi kiépítésében, fejlesztésében, koordinálásában. 2008-tól a gazdasági igazgató munkáját segítette. 2011-ben az Egynapos sebészetre került, ahol a műtétek előkészítése, koordinálása volt a feladata. Jelenleg a Jump Consulting Kft. munkatársa. Feladatai közé tartozik a Budaörsi Egészségügyi Központ működésével kapcsolatos hatósági engedélyek megszerzése, az ehhez szükséges folyamatok koordinálása. Nagy gyakorlata van az önálló munkában, szervezésben, de csapatmunkához is könnyen alkalmazkodik. Problémamegoldó készsége alkalmassá teszi a változatos, többirányú munka elvégzésére, emellett nagy hangsúlyt fektet az ismétlődő rutinmunkák pontos, precíz végrehajtására. Gyorsan tanulja meg az új technikai eszközök, új szoftverek kezelését és alkalmazását. Valamennyi feladatát mindig a munkaadó iránt elkötelezett, megbízható, pontos munkatársként végezte.

Mindkét emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg. Minden díjazott egy karórát is kap.

A díjak átadását követően az 1. Számú Általános Iskola műsorával zárult az ünnepi ülés.

forrás: budaors.hu


Vissza