Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A világ egyik legmodernebb márkakereskedése

Gazdasági rovat > Budaörs

2018-12-03


Átadták a Mercedes-Benz Hovány márka-képviseletet november 14-én Budaörsön. A 3,5 milliárd forintból zöldmezős beruházásként megvalósult 6380 négyzetméteres reprezentatív komplexum 70 új munkahelyet hoz létre a térségben.

A Mercedes-Benz Hovány Autócentrum avatásán Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az új létesítményben a bemutatótermek mellett exkluzív rendezvénytér, szervizműhely, raktárak, valamint karosszéria- és fényezőműhely is helyet kapott. Az autócentrumban alkalmazott egyedülálló, ügyfélbarát szolgáltatások bevezetésével az a cél, hogy a prémium személyautó szegmensben tovább erősítsék vezető piaci pozíciójukat - emelte ki.

Horváth Bence, a Mercedes-Benz Hungária Kft. pr-menedzsere az MTI-nek elmondta: Magyarországon a prémiumautó kategóriában a BMW és az Audi márkákat megelőzően már három éve a Mercedes vezet, tavaly például 3223 személyautót adtak el, és az idén ezen eredményt is szeretnék túlszárnyalni. A legkeresettebb kategória a SUV városi terepjáró gépkocsi - tette hozzá. A Mercedes távlati célja, hogy 2025-ig minden járműkategóriában bevezessék az elektromos meghajtású típusokat.

A megnyitó alkalmából Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök Hovány Mártonhoz, az új autószalon tulajdonosához írt gratuláló levelét, amelyben mint egyik legsikeresebb magyar vállalkozót üdvözölte. (MTI)


Vissza