Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hatcsoportos óvodát épít Budajenő

Közélet > Budajenő

2019-01-16


Budajenő Község Önkormányzata hatcsoportos óvodát épít oktatási-igazgatási központja területén, a Kossuth Lajos utcai oldalon a 4-10. szám alatt annak érdekében, hogy az önkormányzati alapítású és fenntartású nevelési intézmény nagyobb és körszerűbb épületben kapjon helyet. A beruházás értéke 662 millió forint, amiből a támogatás 400 millió forint, az önrész a járulékos kiadásokkal együtt 262 millió forint.

Mivel az óvoda kinőtte a régi épületet, ami elhelyezkedése és műszaki állapota miatt már nem bővíthető és nem újítható fel, új épület megvalósítása vált szükségessé, amely részben pályázati támogatásból valósítható meg. A beruházás értéke 662 millió forint, amiből a támogatás 400 millió forint, az önrész a járulékos kiadásokkal együtt 262 millió forint.

A beruházás fő célja, a megnövekedett és folyamatosan növekvő gyermek létszámra tekintettel, az óvoda kapacitásbővítése a jelenlegi négy csoport helyett hat csoport és egyben korszerűsítése, azaz a jogszabályoknak és a modern nevelési céloknak megfelelő feltételek kialakítása az előírásoknak megfelelő méretű és kialakítású helyiségek, és akadálymentes épület megvalósításával.

A nagyobb épület lehetővé teszi, hogy az óvoda a nevelési programjának megfelelően fogadni tudjon 2,5 éves korú, illetve SNI-gyerekeket is. Az ellátott gyermekek létszámának növekedése új munkahelyek teremtését eredményezi, illetve elősegítheti a nők (anyák) munkába állását is.

Budajenőre nagy számban költöznek fiatal házaspárok és sokgyermekes családok. Az építkezések száma alapján napjainkban tovább nő a betelepülők száma. A jó minőségű óvodai szolgáltatás ösztönző hatással van a családok településünkön való letelepedésre.

Az ünnepélyes alapkőletétel időpontja 2019. február 22., péntek.

A tervezett épület 1251 m2 hasznos alapterületű (+ 243 m2 padlás), kétszintes, részben zöldtetős. Főbb helyiségei: hat csoportszoba mosdókkal, tornaszoba, melegítőkonyha, sószoba, orvosi elkülönítő, logopédia, többcélú foglalkoztató, pedagógusi öltöző, mosdók, irodák, gépészeti helyiség, aula felvonó.  A játszókert 1630 m2.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A támogató: Pénzügyminisztérium.

A támogatott beruházás megkezdésének időpontja: 2019. január 3.

A támogatott beruházás tervezett befejezésének időpontja: 2019. december 11.

Kivitelező: Ecosaving Energetikai és Építőpari Szolgáltató Kft. és KINAMÉ Építőpari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

forrás: Budajenő Község Önkormányzata


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg