Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Euronics: 74 milliárd árbevétel

Gazdasági rovat > Páty

2019-03-07


A magyar tulajdonú Euronics műszaki áruházlánc 2018-ban bruttó 74 milliárd forint árbevételt ért el, ami 20 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte a cég az MTI-vel március 6-án. A vállalat nyereségadatokat nem közölt. A műszaki kereskedelemben 30 éve tevékenykedő Euronics 65 üzlettel és 1250 dolgozóval rendelkezik. 

A közlemény szerint a vállalat a pátyi 12 000 négyzetméteres logisztikai központ kialakítására 2,5 milliárd forintot, ingatlanfejlesztésekre 2 milliárd forintot költött 2018-ban, emellett tovább erősítette online értékesítését.

A cég azt is közölte, hogy 2019 elején kutatást végzett lakossági és munkavállalói körben azért, hogyan látják a vásárlók a hazai műszaki cikk piacot, és milyennek képzelnek el egy ideális műszaki áruházat. Az online felmérést  az Euronics megbízásából a Kutatópont Kft. végezte el mintegy 3350 fő bevonásával. A felmérésből kiderült, hogy válaszadók közel négyötöde személyesen, műszaki áruházban vásárol leggyakrabban műszaki cikket, az online vásárlást a válaszadók csupán 21 százaléka jelölte meg. A vásárlási elégedettséget befolyásoló tényezők közül messze kimagaslik az eladók megítélése, a válaszadók 77 százaléka számára kifejezetten fontos, hogy az eladók  barátságosak és felkészültek legyenek és a legtöbb kérdésre tudják a választ. A felmérés alapján a vásárlókat leginkább az akciók (61 százalék) és a termékkínálat bősége (60 százalék) befolyásolja abban, hogy melyik műszaki áruházat választják, a termékek minősége és ára a válaszadók négyötöde számára fontos. Az Euronics közölte, hogy a felmérést és a vállalat idei célkitűzéseit figyelembe véve egy hosszú távú stratégia kialakítására és megvalósítására összpontosít, tavasztól a teljes bolthálózata megújul, mind az arculat, mind a berendezés, és egyszerűsödik az áruátvétel. 

A magyar Euronics tulajdonosa a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft., amelyet 1989-ben alapítottak, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001 áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, amelyhez 36 országban több mint 8800 üzlet tartozik. Az Euronics Magyarország minden megyéjében jelen van. (MTI)

Kapcsolódó cikkünk: Átadták az Euronics raktárbázisát - 2018-06-18


Vissza